ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Голова Житомирської облради судиться з газетою "Бердичівський погляд"

28.03.2016, 15:59

30 березня Бердичівський міжрайонний суд розглядатиме справу про захист честі, гідності та ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди за позовом голови Житомирської обласної ради Анжеліки Лабунської до видання “Бердичівський погляд”, повідомляє Житомир.info.

В Єдиному державному реєстрі судових рішень є рішення Бердичівського суду від 10 березня 2016 року про відкриття провадження у цій цивільній справі.

Як повідомила на сайті “Бердичівського погляду” головна редакторка видання Віта Ковтонюк, приводом звернення до суду стала публікація у виданні статті від 15 січня 2016 року “Післясмак виборів-2015 або “Хід конем” по-бердичівські”. У статті подається лист вчителя фізичної культури ЗОШ №5 Валентина Ганоля. У статті, пише Ковтонюк, “... автор, у властивому йому стилі, дозволив собі написати про високопосадовця області, її політичну діяльність в сатиричному стилі, використовуючи крилаті вислови, алегорію та фразеологізми. Така манера подачі інформації та критика автором, викладених у статті певних фактів, не сподобалась Анжеліці Лабунській”.

Також Віта Ковтонюк зазначила, що розцінює позов Лабунської як втручання у діяльність засобів масової інформації та обмеження свободи слова. Тому вона звернулась до Правління Бердичівської міськрайонної організації НСЖУ з проханням підтримати редакцію, допомогти заручитися інформаційною та юридичною підтримкою НСЖУ, ініціювати звернення до депутатів та голови Житомирської облради Анжеліки Лабунської з проханням не втручатися в діяльність ЗМІ.

“Правління Бердичівської міськрайонної організації підтримало дане звернення частково, по останньому з названих пунктів, тобто, висвітленню перебігу судового засідання. Що ж стосується решти позицій, то думка моїх колег була одностайною: суд дасть правову оцінку даній проблемі. Бо ж мені, як редактору, ніхто не погрожує фізичною розправою, не чинить прямий моральний тиск. Виходить, що судове засідання та стягнення з редакції та автора солідарно 100 тисяч гривень ніяк не впливає? Та й сам голова правління Денис Заремський (голова Правління Бердичівської міськрайонної організації НСЖУ – ред.) зазначив, що ми намагаємося перетворити судове засідання на фарс, втягуємо у це Спілку і робимо ажіотаж на рівному місці…”, - написала вона.  

Житомир.info: Председатель Житомирского облсовета Лабунская судится с бердичевской газетой и хочет получить 100 тыс.грн

Як повідомляв ІМІ, в грудні 2015 року Житомирська обласна організація ВО “Батьківщина” вимагала від сайту “Житомир.info” спростувати матеріал від 28 жовтня, у якому дослівно цитувалося повідомлення з сайту МВС. Лист з відповідною вимогою видання отримало 2 листопада від в.о. голови Житомирської обласної організації політичної партії “Батьківщина” Анжеліки Лабунської та кандидата в мери міста Любові Цимбалюк.

Liked the article?
Help us be even more cool!