ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"ГолосUA" захопили люди, які назвалися Самообороною Печерська

28.02.2014, 14:18

27 лютого офіс інформаційної агенції «ГолосUA» захопили люди, які назвалися корпусом Самооборони Печерського району, повідомив сайт «ГолосUA».

Як повідомили представники корпусу, офіс інформаційної агенції буде використано як штаб для жителів Печерського району, для того щоб кожен, у разі необхідності, зміг звернутися до Самооборони.

«У редакцію увійшли хлопці досить міцної статури і повідомили, що Самообороні Печерського району потрібно приміщення під штаб, щоб організувати більш спокійне життя на території нашого району і щоб люди могли звертатися з приводу нападів на них», - розповіла газеті «День» головний редактор «ГолосUA» Вікторія Полушкіна.

За її словами, все відбулося досить мирно, але через те, що співробітники агенції три дні відчували себе «як на пороховій бочці» журналісти налякані. «Протягом трьох останніх днів до нас з різних каналів надходили повідомлення про те, що наше приміщення захопить "Правий сектор". До того ж, до нас приходила дивна людина, не представившись, почала уточнювати різні деталі - хто тут знаходиться, квартира це чи установа. Коли ми його словесно "притиснули до стінки" він став погрожувати фразами "чекайте днями маски-шоу"», - розповіла Полушкіна.

«Поки нас ніхто не виганяє, але ми будемо приймати рішення, як нам далі працювати. Зараз у нас в одному ньюзрумі знаходяться журналісти, а в іншому, який був прес-центром - люди, які назвалися самообороною», - додала головний редактор.

У свою чергу Самооборона заперечила газеті «День», що захопили «ГолосUA». «Ми не займаємося мародерством. Більш того, в нашій організації майже не входять люди "міцної статури" - в основному це звичайні жителі Печерського району і дівчатка волонтери. Нещодавно ми, рішенням громадськості, вирішили виділити на час приміщення під склад для медпункту. Я був у цьому приміщенні - там ніякого інформагентства, голі стіни і кілька стільців. Тому ми, напевно, говоримо про різні речі. До захоплення "ГолосуUA" ми не причетні», - відповіли координатори спільноти.

Також Самооборона Печерська пообіцяла з'ясувати, хто саме, прикриваючись їх ім'ям, зайняв приміщення інформагентства.

Нагадаємо, раніше «ГолосUA» заявляв про своє звернення до правоохоронних органів, прокуратури, СБУ і Верховної Ради з проханням попередити напад на них.

Директором медіа групи, до якої входить “ГолосUA”, є Оксана Ващенко - дружина лідера КПУ Петра Симоненка.

«Телекритика»

Liked the article?
Help us be even more cool!