ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ГолосUA, що належить дружині Симоненка, публікує переклади матеріалів іноЗМІ, додаючи роспропаганду

27.04.2023, 10:50
Фото – pon.org.ua
Фото – pon.org.ua

Сайт "ГолосUA", власницею якого є Оксана Ващенко – дружина лідера забороненої в Україні Комуністичної партії Петра Симоненка, публікує переклади статей іноземних медіа, додаючи туди російську пропаганду.

Хто виконує цю роботу, невідомо, розповіла в інтерв’ю "Детектору меда" колишня головна редакторка видання Вікторія Полушкіна. За її словами, вона не знала, що сайт відновив роботу після перерви.

Сама Ващенко не відповіла ані на дзвінки, ані на запитання “Детектора медіа”.

Із сайту також зникли прізвища авторів: раніше вони були підписані. Більшість матеріалів – перекази американських видань на кшталт American Thinker та The Federalist, консервативних, із трампістським ухилом, які поширювали, наприклад, недостовірну інформацію про коронавірус під час пандемії.

"Трапляються і переклади з більш відомих видань, як-от The Hill, але в перекладі вони отримують дивні нюанси, яких немає в оригіналах. От стаття "Політика США по Україні ось-ось розіб’ється об сувору реальність" із цього видання, передрукована ГолосUA, де на початку зазначається: "Автора издания Hill возмущает то, что американцев заставляют жить в двух мирах. По телевизору говорят о победе Украины, успехе Байдена и единстве НАТО. На самом деле Россия побеждает, а в поведении Байдена проглядывает политическая деменция. Но кто же движет этим все более жалким телом?" Насправді в статті немає згадок про "політичну деменцію", про "жалюгідне тіло", як немає і тверджень про те, що Росія перемагає, хоча текст і критичний до політики Байдена", – зазначає "Детектор медіа".

Також видання додало, що популярні в російських медіа натяки на вік і стан здоров’я Байдена додали від себе в статтю The Hill не анонімні автори ГолосUA. Після відновлення роботи переважна більшість публікацій на сайті "ГолосUA" – це передруки з російського пропагандистського держресурсу InoSMI.ru. Він входить до складу медіахолдингу "МІА Россия сегодня" яким керує Дмитро Кисельов. 

Ті самі статті з тими самими заголовками публікують і інші пропагандистські російські ресурси.

Останнім часом сайт "ГолосUA" також передруковує статті підсанкційного проросійського ресурсу "Страна.ua", а іноді навіть бере якісь новини із сайту NewsFront: ось оригінал на NewsFront, а ось – передрук на ГолосUA.

Усі новини та статті публікують лише російською.

Liked the article?
Help us be even more cool!