ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ГО «Телекритика» змінила назву на «Детектор медіа»

05.05.2016, 11:06

Громадська організація «Телекритика» завершила процедуру зміни назви і тепер називатиметься «Детектор медіа». ГО «Детектор медіа» є правонаступницею ГО «Телекритика», яка веде свою історію з січня 2004 року.

Керівником організації стала її засновниця і натхненниця, відомий український журналіст і медіа-експерт Наталія Лигачова. Виконавчий директор – Діана Дуцик, програмний директор – Роман Шутов.

До правління ГО «Детектор медіа» – наглядового органу – входять авторитетні експерти та фахівці медіагалузі Інна Кузнецова, Ірина Бекешкіна,Сергій Квіт, Ігор Когут, Ірина Чемерис.

Вже понад 10 років команда організації послідовно сприяє дотриманню журналістських стандартів в українських ЗМІ, вдосконаленню національного законодавства у сфері інформації, підвищенню професійного рівня журналістів, формуванню демократичної культури медіаспоживання серед українських громадян.

Організація має групу власних інтернет-видань, основним з яких є сайт «Детектор медіа», що розпочав роботу в лютому 2016 року. Слоган «Детектора медіа» — «Watchdog українських ЗМІ». Функціонують також тематичні сайти: MediaSapiens — єдиний в Україні інтернет-ресурс, присвячений медіаграмотності, сайти «Суспільне мовлення»«Відеотека» та «Вибори та ЗМІ».

Крім того, організація виробляє власні інформаційні продукти (фільми, ток-шоу, аналітика, графіка), бере участь у робочих групах та дорадчих структурах при органах влади, проводить моніторинги та дослідження, тренінги та різного роду публічні заходи.

ГО «Детектор медіа» має підтримку з боку міжнародних донорських організацій, зокрема Internews Network, Ради Європи, NED, SIDA, Посольства США та інших.

Наші журналістські та дослідницькі матеріали цитують провідні міжнародні ЗМІ (BBC, Deutsche Welle, «Радіо Свобода» та ін.), а також великі українські видання й інформаційні агентства: «Українська правда», «Дзеркало тижня», «Інтерфакс», УНІАН.

Нагадаємо, 30 жовтня 2015 року громадська організація «Телекритика» припинила співпрацю з холдингом «1+1 медіа», а Наталія Лигачова з колективом залишили портал «Телекритика», який відтоді повністю належить «1+1 медіа» та управляється новою командою.

8 лютого 2016 року розпочало роботу інтернет-видання «Детектор медіа» (detector.media) — новий проект команди на чолі з Наталією Лигачовою.

Один із постійних авторів та співпрацівників колишньої «Телекритики» Отар Довженко так прокоментував у мережі «Фейсбук» контент нинішньої «Телекритики»:

Вперше за багато місяців зазирнув на «Телекритику» . Виявляється, там відбулася серйозна зміна: видання стало повністю російськомовним.

Від свого заснування 2001 року видання було двомовним (укр/рос). Із 2006 року, коли я туди прийшов редактором, і до 2015, коли звідти пішла команда теперішнього Детектор медіа разом із засновницею видання Наталією Лигачовою, новини були виключно українською, тексти – мовою оригіналу, десь 50/50.

А тепер сайт на рыночном языке. Цікаво, чи принесе це любителям ходити в чужій спідній білизні (а інакше я використання чужого авторського проекту трактувати не можу) очікувані рейтингові дивіденди.

ІМІ вітає колег із «Детектора медіа» із ребрендінгом та сподівається на подальшу плідну співпрацю.

За матеріалами "Детектора медіа" та Фейсбук. 

Liked the article?
Help us be even more cool!