ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гнатюк не впевнений, що правильно назвав батальйон, який його начебто затримав

07.08.2014, 11:21

Стрингер каналу “112 Україна” Роман Гнатюк, який зник 1 серпня в зоні АТО на Донбасі, не впевнений, що правильно назвав батальйон, який міг його затримати. Про це він розповів в ефірі телеканалу, повідомляє сайт “112 Україна”.

Гнатюк вважає, що батальйон могли “підставити”, всю інформацію потрібно ретельно перевіряти. “Назву батальйону я точно знати не можу. Це я чув зі слів, як вони перемовлялися. Це дуже важливо. Там могла б мати місце деяка підставі, я б так сказав. Тобто, що це точно був той чи інший батальйон, я відповідно знати не можу. Одні представилися так, інші так. Все треба перевіряти дуже ретельно”, - сказав він.

Також він повідомив, що після звільнення він і його колеги, Сергій Белоус, що співпрацює з проросійським сербським виданням «Печат», та фрілансер Сергій Бойко, дали свідчення правоохоронним органам. Белоус і Бойко також називають себе стрингерами каналу «112 Україна».

“Ми все ще перебуваємо в Дніпродзержинську. Ми підписали протоколи, дали свідчення, наші справи передані до єдиного реєстру досудових розслідувань. Ми в порядку, нас погодували. В даний момент все добре, і зараз будемо направлятися в місто Київ”, - сказав Роман Гнатюк.

Він також додав, що очікує виклику в СБУ, хоча вважає, що показань має бути достатньо.

Нагадаємо, радник губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського Микола Колесник, який курує батальйон територіальної оборони «Кривбас», заявив, що бійці батальйону могли затримати стримера телеканалу «112 Україна» Романа Гнатюка помилково.

6 серпня під час прес-конференції у Дніпродзержинську (Дніпропетровська область) Сергій Белоус заявив, що невідомі забрали у них під час затримання техніку і гроші. «Вся наша техніка була вкрадена, вилучена невідомо ким. На одній зі стадій вона була вилучена, швидше за все, на останній стадії, як і грошові суми, які для нас вагомі. Це не кажучи вже про бронежилети, які мають певну вартість», - заявив Белоус.

6 серпня міліція заявила, про відкриття кримінальне провадження за фактом викрадення Романа Гнатюка, Сергія Бойка та Сергія Белоуса за статею 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі).

1 серпня на Донеччині зник зв'язок з репортером телеканалу «112 Україна» Романом Гнатюком, який брав участь у прямих включеннях з місця падіння малайзійського пасажирського літака Boeing 777 рейсу МН17 та мав акредитацію самопроголошеної терористичної організації «Донецька народна республіка».

Того ж дня про зникнення свого співробітника Сергія Белоуса повідомив сербський тижневик «Печат». З проханням про допомогу у пошуках цього сербського журналіста українського походження до Незалежної медіапрофспілки України звернулась також Асоціація сербських журналістів.

5 серпня прес-служби Нацгвардії і АТО заявили, що не затримували трьох журналістів на Донбасі. Прес-офіцер АТО Олексій Дмитрашківський заявив, що Роман Гнатюк не отримав акредитацію для роботи в зоні АТО.

Телекритика

Liked the article?
Help us be even more cool!