ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гнап відмовився видалити сюжет "Слідства.Інфо" про земельні махінації сім’ї Льовочкіних

03.09.2015, 16:00

Засновник агентства журналістських розслідувань та ведучий програми «Слідство.Інфо» Дмитро Гнап відмовився знімати сюжет про земельні махінації родини Льовочкіних на вимогу їх юриста з Youtube-каналу і сайту Hromadske.tv. Про це він повідомляє Суспільне мовлення з посиланням на допис журналіста на своїй сторінці у Facebook.

“Унікальний випадок вчора стався. Від нас вимагали зняти сюжет з ефіру. Зажадав Сергій Льовочкін - колишній голова адміністрації Януковича, а сьогодні - один з лідерів “Оппоблока”. Він образився, що Максим Опанасенко розслідував земельні махінації його сім'ї. Адвокат Льовочкіна навіть направив нам на Hromadske.tv письмову вимогу про зняття репортажу”, – написав Гнап.

У своєму дописі Дмитро Гнап висунув неприйнятну пропозицію для Льовочкіна, з якої зрозуміло, що знімати сюжет «Слідство.Інфо» не збирається.

Водночас, як пишуть “Наші гроші”, в сюжеті Максима Опанасенка для «Слідства.Інфо» йдеться про те, що оточення Льовочкіних володіє нерухомістю в селі Гнідин Київської області. Ділянки знаходяться на території Гнідинської сільської ради поблизу Бортничів, на межі з Києвом.

Три ділянки землі тут записані на Марію Терентіївну Льовочкіну, яка походить із села Триліси і була доцентом Національного авіаційного університету. Одна ділянка Львочкіної вже забудована, на двох інших активно ведуться роботи.

ЗМІ називають жінку рідною тіткою глави адміністрації президента Януковича – Сергія Львочкіна, який свого часу був прописаний у Трилісах і навіть відбудував там церкву. Сам Сергій Львочкін у коментарі «Слідству.Інфо» спочатку заявив, що нічого про це не знає і це може бути співпадіння, але потім сказав: «Але в мене є така родичка».

У день виходу сюжету в ефір журналіст Максим Опанасенко повідомив у Фейсбуці, що адвокат Льовочкіних вимагає від «Першого суспільного» і «Громадського» не випускати сюжет, оскільки інформація в ньому не відповідає дійсності, а також спростувати інформацію в анонсі до програми.

Нагадаємо, проект Hromadske.tv «Слідство.Інфо» транслюється в ефірі «UA:Перший» щосереди о 22.00.

Liked the article?
Help us be even more cool!