ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Gmail додала опцію самознищення листів

26.04.2018, 14:07

Сервіс електронної пошти Google додав можливість зробити недоступним повідомлення після встановленого часу. Таку опцію розробили через запровадження жорстких правил захисту даних у ЄС, повідомляє ВВС.

Новий “конфіденційний режим” також обмежуватиме пересилання, копіювання, завантаження чи друкування кореспонденції, яку відправили через Gmail і в якої закінчився термін активності.

Один з експертів зазначив, що такі опції “вже давно назріли”, і це допоможе Google втримати більше корпоративних клієнтів.

“Це не є щось унікальне. Інші платформи, такі як Microsoft Exchange, дозволяють використовувати плагіни, щоб зробити щось подібне”, - зазначив технічний консультант Кріс Грін. - Але жоден із поштових сервісів, які базуються на “хмарних сховищах”, досі не запропонував цієї функції захисту даних”.

Налаштування конфіденційного режиму дозволяють користувачам визначати, коли конфіденційна інформація перестане бути доступною для перегляду.

Оскільки віддалено стирати електронні листи з чийогось комп'ютера після завантаження неможливо, функція самознищення відправляє посилання на сторінку, де можна побачити конфіденційний контент, замість включити матеріал в оригінальне повідомлення.

Як додатковий захід безпеки, одержувачам, можливо, доведеться вводити пароль, щоб відкрити посилання.

Функції заборони копіювання не захистять у випадку, якщо хтось зробить скріншот чи фото дисплея комп'ютера, але вони призначені для мінімізації ризику випадкового передавання конфіденційних даних іншій стороні, що може порушувати правила захисту даних.

Цей крок відбувається за місяць до того, як набере чинності нове законодавство про захист даних у ЄС - Загальні правила захисту даних (GDPR - the General Data Protection Regulation).

Згідно з правилами, організації мають повідомляти місцевих інспекторів з догляду за даними про порушення впродовж 72 годин з моменту його виявлення. Також збільшується сума штрафу за невиконання цієї вимоги.

Google почав тестування нових функції, які вже доступні окремим користувачам у меню налаштувань.

Liked the article?
Help us be even more cool!