ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Глава Google запропонував створювати рамки для ШІ на глобальному рівні

Фото – Мінцифри
Фото – Мінцифри

Генеральний директор американської компанії Google Сундар Пічаї порівняв штучний інтелект (ШІ) зі зміною клімату у світі та запропонував створювати рамки для на глобальному рівні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на CNBC.

“Певним чином цей (штучний інтелект. – Ред.) схожий на зміну клімату та планету. Ми всі розділяємо одну планету. Я думаю, що це також справедливо сказати і про ШІ”, – сказав Пічаї.

Він додав, що саму тому людям потрібно створювати рамки для штучного інтелекту не на місцевому, а на глобальному рівні.

За його словами, якщо ШІ в одній країні “піде не так”, то це може вплинути на інші країни, що ускладнить його регулювання на місцевому рівні.

Пічаї зазначив, що на країнах лежить спільна відповідальність за створення глобальних рамок щодо ШІ, про що він попереджав останніми місяцями.

Серед іншого він також заявив, що бачить “певні ознаки прогресу” в дискусіях щодо встановлення рамок для безпечної роботи штучного інтелекту, зокрема на саміті G7 в Японії на початку цього року.

Як повідомляв ІМІ, Україна підписала міжнародну декларацію (декларацію Блетчлі), присвячену безпеці використання штучного інтелекту. Документ передбачає співпрацю урядів у дослідженнях безпеки штучного інтелекту. Одна з головних цілей декларації – колективна домовленість країн щодо розроблення та імплементації ризик-орієнтованих політик регулювання ШІ, які б унеможливлювали негативні наслідки.

Liked the article?
Help us be even more cool!