ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Getty Images запускає власний ШІ-генератор зображень

26.09.2023, 12:00
Фото – bloomberg.com
Фото – bloomberg.com

Корпорація Getty Images Holdings запускає власну програму штучного інтелекту, яка генеруватиме зображення на основі своєї великої бібліотеки контенту, повідомляє Bloomberg

У такий спосіб компанія спробує створювати ШІ-контент, що не порушує прав авторів і власників, – наразі актуальна проблема подібних технологій.

Новий продукт Getty, розроблений у партнерстві з виробником чипів Nvidia, буде навчений на власному матеріалі Getty й намагатиметься уникнути слизьких юридичних питань завдяки обмеженій вибірці зображень, які живлять програму.

За словами гендиректора компанії Креґа Пітерса, нова програма використовуватиме базу креативних зображень Getty, але не їхню колекцію репортажних фото, щоб запобігти створенню діпфейків. 

Новий генератор зображень не дозволятиме користувачам додавати матеріали, які не є їхньою власністю або мають торговельну марку.

Щоб привабити бізнеси, які хочуть за допомогою ШІ створювати рекламу й інший контент, Getty дозволятиме клієнтам додавати свої власні зображення й торговельні марки. Контент, створений у новій програмі (яка генеруватиме зображення на основі текстових запитів), не додаватиметься до бібліотеки Getty.

Компанія також заявляє, що планує платити художникам і авторам зображень, чиї роботи було використано для навчання ШІ-моделі.

Раніше Getty, якій належать права на мільйони фотографій, позивалася проти Stability AI – компанії, яка популяризувала генератор зображень Stable Diffusion, – за використання їхніх картинок без дозволу.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!