ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Герман: журналісти можуть відвідати "Межигір'я" лише за запрошенням від Януковича

07.06.2012, 01:27

Радник президента, керівник Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Адміністрації президента Ганна Герман вважає, що журналісти можуть відвідати президентську резиденцію лише маючи відповідне запрошення від президента. Про це вона заявила 6 червня в ефірі "5 каналу".

"Президент має право, кожен президент, кожної країни, запросити до себе тих гостей, в тому числі і тих журналістів, яких він вважає на цей момент можливими. Чи ви не пробували піти в гості до президента Путіна або до президента Обами без запрошення, або до президента Франції, чи до канцлера Німеччини. Я думаю, що реакція була би подібна", - зазначила Герман.

Нагадаємо, 6 червня близько 50 журналістів і громадських діячів приїхали до села Нові Петрівці, розташованого біля резиденції Віктора Януковича Межигір'я.

5 червня пізно ввечері суд заборонив руху «Стоп цензурі!» мирну акцію, під час якої мали презентувати мапу гучних корупційних розслідувань «Київ. Мапа корупції». Суддя задовольнила позов Новопетрівської сільської ради проти координатора прес-центру «Стоп цензурі!» Артема Соколенка про обмеження права на мирні зібрання.

У 2011 році Київський окружний адміністративний суд також заборонив заплановану на 6 червня акцію руху «Стоп цензурі» біля резиденції президента Межигір'я, аргументувавши тим, що при подачі заявки «було порушено принцип завчасного сповіщення».

Відтак, журналісти у 2011 році зібралися біля «Межигір'я», щоб «проконтролювати виконання рішення суду» стосовно заборони проведення мирних зборів біля резиденції.

Радіо Свобода

Liked the article?
Help us be even more cool!