ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Географічним назвам у Криму повернуть історичні найменування кримськотатарською – Мінреінтеграції

Географічним назвам в окупованому Криму повернуть історичні найменування кримськотатарською мовою. Про це йшлося на засіданні Національної комісії з питань кримськотатарської мови, повідомила пресслужба Мінреінтеграції.

Зокрема, обговорювалося використання кримськотатарської для позначення топонімів, які мають тюркське походження або історичні кримськотатарські найменування.

"Підготовка цього рішення триває на виконання закону про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії", – зазначають у міністерстві.

Наразі узгоджуються механізми, які дадуть можливість писати топоніми з використанням латинської графіки в медіа та наукових працях. А також на дорожніх вказівниках і під час виготовлення мап. Для цього комунікуватимуть з операторами картографічних сервісів і службами, які обслуговують такі вказівники.

Нацкомісія доручила розробити відповідне рішення уряду. Цим питанням опікуватиметься Мінінфраструктури разом з Мінреінтеграції, постійним представником Президента України в АР Крим, Меджлісом кримськотатарського народу та Інститутом національної пам’яті.

Liked the article?
Help us be even more cool!