ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генштаб отримав майже 5 тисяч заявок від медійників на акредитацію до зони бойових дій

01.05.2023, 17:00
Фото – lookatmedia
Фото – lookatmedia

Сьогодні, 1 травня, закінчується термін дії прескарт Збройних сил України старого зразка. На отримання прескарт ЗСУ нового зразка надійшло майже 5 тисяч заявок від представників медіа, повідомляє Генштаб ЗСУ.

“Сьогодні, 1 травня 2023 року, останній день дії прескарт Збройних Сил України старого зразка. Надалі допуск до районів ведення бойових дій представників і представниць медіа буде здійснюватися за картками нового зразка”, – зазначив Генштаб.

Ці зміни визначено наказом Головнокомандувача ЗСУ №73 від 03.03.2022 року “Про організацію взаємодії між Збройними Силами України, іншими складовими сил оборони та представниками засобів масової інформації на час дії правового режиму воєнного стану”.

За даними Генштабу, з 1 березня і до сьогодні надійшло майже 5 тисяч заявок від представників та представниць медіа щодо отримання прескарти ЗСУ нового зразка. З них нині 75% уже отримали акредитацію. 

Решта заявок ще перебуває на верифікації Служби безпеки України, оскільки переважна більшість із них надійшла протягом останніх двох тижнів. Найближчим часом вони також будуть опрацьовані.

Генштаб зауважив, що акредитація ЗСУ здійснюється насамперед для покращення взаємодії сил оборони та медійників у районах бойових дій. Для журналістів і журналісток (та інших представників та представниць медіа), які не виконують професійних завдань у підрозділах сил оборони та не відвідують районів бойових дій, наявність прескарти ЗСУ не є обов’язковою.

Інформація щодо подання заявок для акредитації – тут.

Як повідомляв ІМІ, згідно зі змінами від 27 лютого 2023 року, до наказу №73 Головнокомандувача ЗСУ щодо взаємодії зі ЗМІ під час воєнного стану, акредитація журналістів здійснюватиметься тільки на строк до шести місяців, і для перебування медійників на фронті відтепер передбачено три зони.

Liked the article?
Help us be even more cool!