ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генсек ООН закликав гарантувати журналістам право говорити правду можновладцям

02.11.2016, 11:42

В Міжнародний день боротьби з безкарністю за злочини проти журналістів, 2 листопада, генеральний секретар ООН Пан Гі Мун закликав вшанувати пам'ять представників ЗМІ, які були вбиті при виконанні службового обов'язку, та гарантувати журналістам право говорити правду можновладцям. Про це повідомляється на сайті Центру новин ООН.

“Понад 700 журналістів загинули за останнє десятиліття: іншими словами, кожні п'ять днів один журналіст позбавлявся життя тільки за те, що він доводив до громадськості останні вісті й інформацію”, - заявив Генеральний секретар ООН.

Він зазначив, що багато журналістів гинуть в конфліктах, які вони так безстрашно висвітлюють. Разом з тим дуже багатьох змушують замовкнути за допомогою насильства і в мирних умовах.

“Розкривається лише сім відсотків таких злочинів…”, - сказав Пан Гі Мун. Він підкреслив, що безкарність посилює страх серед журналістів і дозволяє урядам безперешкодно застосовувати цензуру.

“Ми повинні докладати більше зусиль для того, щоб протистояти цій тенденції і гарантувати свободу діяльності засобів масової інформації. Не можна допускати, щоб журналісти були змушені займатися самоцензурою, побоюючись за своє життя”, - заявив Генсек. Він закликав покінчити з безкарністю і гарантувати журналістам право говорити правду можновладцям.

Як повідомляв ІМІ, міжнародна організація “Репортери без кордонів” до Міжнародного дня припинення безкарності за злочини проти журналістів, який відзначається 2 листопада, оприлюднила новий список найбільших ворогів свободи преси у світі. До оновленого списку увійшли 35 глав держав та урядів, екстремістські та злочинні угруповання, а також спецслужби.

Фото - Центр новин ООН

Liked the article?
Help us be even more cool!