ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генсек ООН попередив про світову "епідемію дезінформації" щодо пандемії коронавірусу

15.04.2020, 10:10
Фото – newageks.com
Фото – newageks.com

Світова спільнота, крім пандемії коронавірусу COVID-19, зіткнулася з валом дезінформації на цю тему. Про це 14 квітня заявив Генсек ООН Антоніу Гутерреш, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Доки світ бореться зі смертельною пандемією COVID-19 – із найважчою кризою, з якою ми стикаємося з часів Другої світової війни, – ми також бачимо ще одну епідемію, епідемію дезінформації", – наводять західні ЗМІ витяги з його заяви.

За його словами, в інформаційному просторі поширюються ненависть, "яка таврує і принижує людей і (соціальні. – Ред.) групи", поради, небезпечні для здоров'я, і рекомендації, які не розв'язують проблем.

"Дикі конспірологічні теорії заражають інтернет", – зазначив генсек.

Водночас, уточнюють ЗМІ, Гутерреш не називав країн та ЗМІ, які поширюють подібну шкідливу, на думку очільника ООН, інформацію.

Зі свого боку він закликав світ об'єднатися для протидії пандемії та виявляти солідарність. "Вакцина – це довіра", – наголосив Гутерреш.

Також він віддав належне журналістам і особам, які перевіряють правдивість інформації, та закликав компанії, що керують соціальними мережами, "викорінювати сповнені ненависті та згубні твердження про COVID-19".

Liked the article?
Help us be even more cool!