ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генсек НАТО підтвердив позицію альянсу щодо заборони соцмереж в Україні

24.05.2017, 13:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що не має підстав не вірити Україні щодо причин заборони доступу до низки російських сайтів, в тому числі соціальних мереж. Про це він заявив на прес-конференції в Брюсселі, повідомляє “Європейська правда”.

“Український уряд повідомив, що це – питання безпеки, а не свободи слова”, - заявив він, зазначивши, що НАТО зацікавлене у зміцненні демократичних свобод в Україні, але не бачить підстав пов’язувати заборону соцмереж із свободою слова.

Таким чином, Столтенберг повторив нещодавню неофіційну позицію НАТО.

Генсек альянсу також наголосив на інформаційній вразливості українського суспільства, яка важлива в контексті цієї заборони.

“Ми бачимо, наскільки вразливі окремі суспільства щодо кібератак, і допомагаємо Україні в посиленні її здатності впоратися з кібератаками”, - зауважив Єнс Столтенберг.

Як повідомляв ІМІ, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, які передбачають блокування доступу до російських соцмереж “ВКонтакте” і “Однокласники”, а також до сервісів “Яндекса” і Mail.ru.

17 травня набув чинності указ Президента України Петра Порошенка про введення санкцій відносно низки російських юридичних осіб, зокрема, “Яндекса”, Mail.ru, “ВКонтакте” та “Однокласників”. Документ опубліковано в “Урядовому кур’єрі”.

Liked the article?
Help us be even more cool!