ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генпрокурори підписали угоду про створення Центру з розслідування злочинів агресії Росії в Гаазі

06.03.2023, 12:18
Фото – Офіс ГПУ
Фото – Офіс ГПУ

Генеральні прокурори країн, які входять до Спільної слідчої групи (JIT), підписали угоду про створення в Гаазі Міжнародного центру з розслідування злочинів агресії Росії, який запрацює влітку 2023 року.

Документ завізували після координаційного засідання прокурорів JIT, яке відбулося 4 березня під час проведення міжнародної конференції “Об'єднані заради перемоги” у Львові, повідомляє Укрінформ.

“Ми підписали додаткову угоду до угоди про Спільну слідчу групу, яка передбачає створення в Гаазі на базі Євроюсту Міжнародного центру з розслідування злочинів агресії Росії проти України”, – сказав генпрокурор України Андрій Костін.

За словами Костіна, передбачається, що в цьому центрі працюватимуть прокурори, які збиратимуть докази злочину агресії.

Також Офіс генпрокурора збирається поділитися з прокурорами центру в Гаазі доказами скоєння злочинів агресії, які вже накопичились у відомстві.

Попередньо планується, що центр запрацює в липні поточного року.

Генпрокурор додав, що робота цього Міжнародного центру буде першим кроком на шляху до створення Спеціального трибуналу щодо засудження злочину агресії російської політичної і військової верхівки стосовно України.

Нагадаємо, під час візиту до України голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн на початку лютого поточного року була досягнута домовленість про створення Міжнародного центру з розслідування злочинів агресії в Гаазі.

Як повідомляв ІМІ, 19 січня Європейський парламент ухвалив резолюцію на підтримку дії зі створення міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності всіх, хто винний у злочині агресії проти України, що був скоєний за політичного та військового керівництва РФ та її союзників.

Liked the article?
Help us be even more cool!