ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генпрокурор відновив досудове розслідування у справі про вбивство Гонгадзе

17.02.2015, 14:59

Генеральний прокурор України Віктор Шокін створив слідчу групу і групу прокурорів та відновив досудове розслідування кримінального провадження за фактом організації умисного вбивства Георгія Гонгадзе. Про це повідомляється на сайті Генеральної прокуратури.

Як повідомили в ГПУ, відновлено досудове розслідування кримінального провадження за фактом організації умисного вбивства Георгія Гонгадзе за попередньою змовою групою осіб, а також за фактом перевищення влади і службових повноважень особами, які займали особливо відповідальне становище, що спричинило особливо тяжкі наслідки.

Вказану слідчу групу та групу прокурорів очолили працівники Генеральної прокуратури України, які входили до складу слідчо-оперативної групи, що розслідувала кримінальну справу за фактом умисного вбивства Георгія Гонгадзе ще з 2002 року.

Новостворена слідча група та група прокурорів будуть підпорядковані та звітуватимуть безпосередньо перед Генпрокурором Віктором Шокіним.

Як повідомляв ІМІ, 16 лютого 2015 року генеральний прокурор Віктор Шокін на брифінгу заявив, що особисто куруватиме розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе і робитиме все для того, щоб до відповідальності були притягнуті не лише виконавці, а й замовники злочину.

29 січня 2013 року Печерський районний суд Києва засудив Пукача до довічного тюремного ув'язнення за вбивство Гонгадзе. Але захист Пукача оскаржує вирок.

У квітні 2014 року Генеральна прокуратура почала перегляд справи про вбивство Гонгадзе і перевірку причетності до нього другого президента Леоніда Кучми.

20 серпня 2014 року колегія суддів Апеляційного суду Києва на чолі з Тетяною Фрич взяла самовідвід при розгляді апеляції, і розгляд справи було припинено.

24 листопада 2014 року суд у новому складі колегії суддів продовжив розглядати апеляцію на вирок Пукачуу закритому режимі.

8 грудня 2014 року Апеляційний суд Києва відклав розгляд апеляції на вирок Пукачу на невизначений термін.

Наприкінці 2014 року СБУ, МВС і Генпрокуратура виступили за відкритий розгляд справи.

Водночас, за словами судді Степана Гладія, незважаючи на заяви силових структур про розсекречення матеріалів справи, ніяких документів з цього приводу в колегію суддів не надходило. Він пояснив, що у колегії суддів Апеляційного суду Києва, які розглядають цю справу, немає передбачених законом повноважень розсекретити матеріали цієї кримінальної справи, а відповідно, вони не зможуть оголосити судовий процес повністю відкритим.

6 лютого 2015 року Апеляційний суд Києва ухвалив рішення проводити у відкритому режимі судове засідання з розгляду справи на вирок Пукачу.

9 лютого 2015 року суд у справі Пукача вирішив скликати експертів для визначення рівня секретності документів.

12 лютого 2015 року Апеляційний суд Києва ухвалив рішення звернутися до керівників СБУ, МВС і Генпрокуратури про перегляд або зняття грифу секретності з матеріалів-носіїв, які містяться у справі екс-генерала МВС Олексія Пукача, засудженого до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе

Вбивство журналіста Георгія Гонгадзе було скоєно восени 2000 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!