ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генпрокуратура РФ звинуватила "Радіо "Куреш" в екстремізмі

02.10.2019, 09:57
Фото – kuresh.info
Фото – kuresh.info

Генпрокуратура РФ звинуватила кримський інформаційний ресурс “Радіо “Куреш”, яке працює в Херсоні, у закликах до екстремістської діяльності. Про це повідомляється на сайті “Радіо “Куреш”.

Так, увечері 27 вересня на електронну адресу редакції радіо надійшов лист від Роскомнагляду з вимогою видалити матеріал за 2018 рік про тріщину в опорі Керченського мосту.

У листі повідомляється про рішення генеральної прокуратури РФ, яка розгледіла у вищевказаному матеріалі заклики до “масових заворушень, здійснення екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку”.

“Надсилається повідомлення про обмеження доступу до інформаційного ресурсу http://www.kuresh.info/ne-vyiderzhala-nagruzki-i-tresnula-opora-kerchenskogo-mosta.htm в інформаційно-телекомунікаційних мережах, зокрема мережі інтернет, на підставі вимоги генеральної прокуратури Російської Федерації від 27.09.2019 №27-31-2019/Ід8578-19, як такого, що містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку”, – йдеться в повідомленні Роскомнагляду.

Роскомнагляд вимагав від редакції видалити матеріал протягом доби і повідомити їм про “виконання всіх вимог Генеральної прокуратури РФ”.

Редакція “Радіо “Куреш” заявила, що не вважає жоден зі своїх матеріалів такими, що спонукають до екстремістської діяльності чи закликають до масових заворушень. “Завдання ЗМІ – це незалежне висвітлення інформації, а особливо такої, яка містить суспільну загрозу. Матеріал, розміщений на сайті “Радіо “Куреш”, має інформативний характер, з посиланням на першоджерело, тому редакція не вбачає причин для коригування чи видалення матеріалу”, – зазначила редакція.

Натомість таке рішення генеральної прокуратури РФ редакція пов’язує з тиском на журналістське розслідування, яке наразі проводить “Радіо Куреш” та яке стосується фінансування Херсонських проросійських організацій особистим фондом Володимира Путіна. 

“За останній місяць були розіслані десятки інформаційних запитів до відповідних організацій, структур, органів місцевої та обласної влади, навчальних закладів. Розслідування почалося після того, як у редакції з’явилась інформація про те, що до “Ради національних меншин та корінних народів” при Херсонській ОДА намагаються увійти російські організації, які отримали фінансування від фонду В. Путіна в останні три роки. Тому вірогідно, що таке "спонтанне" рішення прокуратури Росії, є своєрідним попередженням нашій редакції. Чи можливий подальший тиск на редакцію у зв’язку з журналістським розслідуванням про фінансування руських центрів у Херсоні, стане зрозуміло найближчим часом”, – повідомила редакція. 

Нагадаємо, з 2 вересня 2015 року кримський інформаційний ресурс “Радіо “Куреш” працює в Херсоні. У свої матеріалах більшу частину уваги приділяє темам пов’язаним з АР Крим: окупацією, дотриманням прав людини, судовим процесам та ін.

Liked the article?
Help us be even more cool!