ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генпрокуратура РФ визнала "небажаним" литовський аналітичний центр Riddle

29.11.2022, 15:01
Фото - Укрінформ
Фото - Укрінформ

Генеральна прокуратура РФ визнала "небажаною" на території Росії діяльність неурядового литовського аналітичного центру Riddle. 

Про це йдеться у Телеграм-каналі відомства.

"Встановлено, що її діяльність становить загрозу основ конституційного ладу та безпеки РФ", - заявили у Генпрокуратурі. Іншої інформації, яка пояснює причини внесення до списку "небажаних", відомство не зазначило.

Як повідомляє “Настоящее время”, Центр Riddle займався дослідженнями та аналізом політичних, економічних та соціальних процесів, що відбуваються в Росії. До редколегії проекту входить колишній голова відділу "Думки" в газеті "Ведомости" Максим Трудолюбов, серед авторів – спецкор "Медузи" Андрій Перцев та російський політолог Григорій Голосов. Серед матеріалів, які публікувалися на сайті центру: "Чому переворот у Росії ймовірніший за колапс системи", "Як Telegram став головним інформаційним майданчиком російських яструбів та їхньою альтернативною реальністю", "До дна ще далеко: болісна мобілізація у Росії".

Назву центр взяв з висловлювання Вінстона Черчілля - "Росія - це головоломка, загорнута у таємницю, загорнуту у загадку" ("Russia is a riddle wrapped in a mystery inside an enigma"). "Але головоломку можна вирішити, таємницю - розкрити, а загадку розгадати", - йдеться в описі проекту.

Як повідомляв ІМІ, Росфінмоніторинг вніс американську компанію Meta до переліку організацій, причетних до тероризму та екстремізму.

Liked the article?
Help us be even more cool!