ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генпрокуратура не бачить підстав оскаржувати справу Кучми

05.07.2012, 02:49

Генеральна прокуратура отримала рішення Вищого спеціалізованого суду у справі екс-президента України Леоніда Кучми і не бачить підстав для його оскарження. Про це повідомила керівник прес-служби Генпрокуратури Маргарита Велькова.

"ГПУ офіційно отримала рішення Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ. 27 червня суд постановив залишити без зміни рішення Печерського райсуду та апеляційного суду, які визнали незаконність порушення кримінальної справи стосовно Кучми", - розповіла Велькова.

"Вищий спецсуд також відмовив у задоволенні касаційної скарги Генпрокуратури на скасування її постанови про порушення кримінальної справи стосовно Кучми", - зазначила глава прес-служби відомства.

Велькова також заявила, що Генпрокуратура не бачить підстав та інструментів для оскарження цього рішення.

"Генеральна прокуратура не бачить правових підстав і юридичних інструментів для оскарження цього рішення", - сказала керівник прес-служби.

Нагадаємо, кримінальну справу стосовно Кучми було порушено 21 березня 2011 року.

Він звинувачувався в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.).

13 грудня 2011 року Печерський райсуд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи щодо Кучми і скасував відповідну постанову Генпрокуратури.

Апеляційний суд Києва, а потім Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ визнали законним закриття кримінальної справи стосовно Кучми.

Інтерфакс-Україна, Українська правда

Liked the article?
Help us be even more cool!