ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генеральний директор TikTok свідчитиме в Конгресі США в березні

30.01.2023, 15:49
Фото – eniyilerde.com
Фото – eniyilerde.com

У березні генеральний директор TikTok Шоу Цзи Чу постане перед Комітетом США з енергетики й торгівлі: законотворці хочуть "прискіпливо розглянути діяльність китайського відеозастосунку".

Про це повідомила голова комітету Кеті Макморріс Роджерс, пише Reuters.

У своїй заяві Макморріс Роджерс зазначила, що Чу даватиме своє свідчення 23 березня та що це буде його першою зустріччю з комітетом Конгресу США.

Новина з’явилася на тлі планів Комітету зовнішніх справ проголосувати за закон, метою якого є обмеження використання TikTok у Сполучених Штатах з огляду на можливу загрозу національній безпеці. Це голосування має відбутися наступного місяця.

"TikTok, яким володіє компанія ByteDance, свідомо дозволив Комуністичній партії Китаю отримати доступ до даних американських користувачів", – зазначила Макморріс Роджерс і додала, що американський народ має право знати про те, як подібні дії впливають на його приватність і безпеку даних.

TikTok наразі не відповів на прохання медіа прокоментувати ситуацію.

27 січня в TikTok заявили, що "заклики до тотальної заборони TikTok є ознакою несерйозного підходу до національної безпеки та несерйозного підходу до комплексних питань індустрії, як-от безпека даних, приватність та онлайн-ризики".

Макморріс Роджерс і деякі інші посадовці-республіканці вимагають, щоб TikTok надав більше інформації про свій вплив на молодь з огляду на занепокоєння щодо шкідливого контенту й потенційної сексуальної експлуатації неповнолітніх на платформі, йдеться в заяві.

Раніше TikTok заявляв, що зосереджений на безпеці молодших користувачів та накладає вікові обмеження на деякі свої функції.

Як повідомляв ІМІ, працівникам органів державної влади в Нідерландах порадили не використовувати китайський застосунок TikТok, доки компанія не відкоригує свою політику щодо захисту даних.

Liked the article?
Help us be even more cool!