ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гендиректорку пропагандистської "ГТРК ЛНР" Олену Прасолову викликали на допит

Фото – пропагандистський сайт ЛИЦ
Фото – пропагандистський сайт ЛИЦ

Слідчий СБУ викликав на допит гендиректорку "ГТРК ЛНР" (створеної на базі захоплених потужностей Луганської обласної державної телерадіокомпанії, Луганського кабельного телебачення та приватного телеканалу "Ірта") Олену Прасолову як підозрювану. Це випливає з повістки, яку опублікувала Луганська обласна прокуратура.

Щодо діяльності Прасолової відкрито кримінальне провадження за ч. 6. ст. 111-1 ("Організація та проведення заходів політичного характеру, здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та/або його окупаційною адміністрацією, спрямованих на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації чи збройних формувань та/або на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України, за відсутності ознак державної зради, активна участь у таких заходах").

На допит її викликають 23, 24, 25 жовтня на 11.00 до ГУ СБУ в Луганській та Донецькій областях з дислокацією в Дніпрі.

Коли почалася війна, Олена Прасолова працювала директоркою школи №13 у Луганську. Відповідно до інформації в місцевих пропагандистських медіа, з липня 2018-го до травня 2019-го вона була головною редакторкою газети "Республика". Із 2020 року згадується як "гендиректорка ГТРК ЛНР".

Як повідомляв ІМІ, колишній гендиректор телерадіокомпанії незаконного угруповання "ЛНР" (створеної на базі захоплених потужностей Луганської обласної державної телерадіокомпанії, Луганського кабельного телебачення та приватного телеканалу “Ірта”) та окупаційний "заступник міністра інформації, друку та масових комунікацій у ЛНР" Тарас Компанієць, ймовірно, живе в німецькому місті Лейпциг. Саме його він позначає на ресурсах з пошуку роботи.

Liked the article?
Help us be even more cool!