ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гендиректорка суспільного телебачення Німеччини пішла у відставку через скандал з розтратою коштів

11.08.2022, 10:02

Генеральна директорка мережі суспільного мовлення Німеччини ARD Патрісія Шлезінгер була змушена піти у відставку після звинувачень у розкраданні коштів платників податків і звинувачень у кумівстві. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Times.

Шлезінгер очолювала телевізійну мережу ARD, яка складається з центрального телеканалу, радіо та онлайн-порталу, дев’яти регіональних мовників і фінансується коштом ліцензійного збору, а також окремо була директоркою берлінського мовника RBB.

Наприкінці червня в ЗМІ з’явилися повідомлення, що чоловік Шлезінгер, журналіст Герхард Шпьорль, отримав контракт на консультування державної компанії Messe Berlin. Раом з тим контракт нібито ініціював очільник наглядової ради, який водночас очолює адміністративну раду RBB.

Крім того, зарплата гендиректорки ARD зросла до понад 300 тисяч євро на місяць, вона раптово придбала нову машину і начебто оплачувала робочі обіди у своєму домі за кошт суспільного мовника.

Німецький таблоїд Bild стверджував, що Шлезінгер витрачала великі суми грошей на ремонт у своєму офісі RBB: загалом він обійшовся в майже 660 тисяч євро і охопив серед іншого автоматичну систему поливу рослин та масажне крісло за 1300 євро.

До ARD були й інші претензії: так, мовник звинувачували в недотриманні журналістських стандартів через неспроможність швидко відрядити репортерів до України. Зрештою минулого тижня Патрісія Шлезінгер заявила про те, що йде у відставку на тлі "особистих звинувачень і наклепу".

Команда ARD налічує понад 23,5 тисячі людей, які обслуговують 11 телеканалів і 55 радіостанцій. Разом із другим суспільним мовником Німеччини ZDF і суспільним радіо Deutschlandradio бюджет мережі становить 8,42 мільярда євро на рік.

Liked the article?
Help us be even more cool!