ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гендиректора пропагандистської агенції ТАСС звільнили за висвітлення заколоту Пригожина

Гендиректора російського державного інформагентства ТАСС Сергія Михайлова звільнили через надто докладне висвітлення заколоту ПВК "Вагнер".

Про це пише The Moscow Times із посиланням на п'ять джерел – співробітника ТАСС, співробітника адміністрації президента, двох високопоставлених джерел у Держдумі та посадовця російського уряду. Крім того, про це відомо топменеджеру одного з великих російських медіахолдингів. Усі вони погодилися розмовляти з виданням лише за умов анонімності, адже бояться потрапити під кримінальне переслідування.

Михайлов, який очолював ТАСС із 2012 року, втратив посаду 5 липня і став першим цивільним чиновником, покараним після бунту ПВК "Вагнер".

"Претензією Кремля до нього стало надмірно завзяте, "новинне" висвітлення подробиць узяття озброєними найманцями штабу в Південному федеральному окрузі в той момент, коли російська влада публічно виявила слабкість і перебувала в паніці", – зазначає The Moscow Times.

ТАСС одним з перших – уранці в суботу 24 червня – опублікував фотографії з Ростова-на-Дону, які наочно доводять, що бійці "Вагнера" зайняли центр міста та блокували штаб, звідки здійснювалося командування військами в Україні.

"ТАСС надто докладно та оперативно все це висвітлював. Якесь божевілля в них сталося. Забули, що їхнє головне завдання не в тому, щоб повідомляти новини. А щоб створювати для Кремля ідеологічно вірний наратив", – сказав The Moscow Times посадовець російського уряду.

Liked the article?
Help us be even more cool!