ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гендиректор Zoom подарував 40% своїх акцій на $6 млрд, але кому – невідомо

10.03.2021, 14:12
Фото – medium.com
Фото – medium.com

Засновник та генеральний директор Zoom Video Communications Inc. Ерік Юань подарував 40% своїх акцій компанії вартістю 6 мільярдів доларів. Хто отримувач такого подарунка, невідомо. Про це пише Громадське з посиланням на Wall Street Journal.

За даними Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC), на які посилається видання, засновник Zoom перевів із трастових фондів, власниками яких є він сам та його дружина, 18 мільйонів акцій компанії двом одержувачам по 9 мільйонів кожному. Хто вони, невідомо. Компанія також не повідомила, кому тепер належать ці акції.

Юань заявив, що акції передали згідно з умовами трасту. Донині він був найбільшим акціонером компанії: мав 15% акцій компанії та близько 40% голосів. "Подарунок" гендиректора Zoom становив близько 6% усіх акцій компанії в обігу.

Ерік Юань заснував Zoom у 2011 році та вивів його на фондовий ринок США у 2019-му. За останній рік акції компанії зросли майже втричі, а її ринкова вартість становить близько 100 млрд доларів.

Представник трейдингової компанії Oanda Едвард Моя зазначив ВВС, що ринок "з подивом сприйняв новину" про передання акцій Zoom.

"Юаню лише 51 рік, він одружений і має трьох дітей. Перерозподіл активів у його випадку може виглядати занадто поспішним", – сказав він.

За словами Мої, інвестори Zoom можуть нервувати, доки не стане відомо, кому передано акції.

Так, за даними фондової біржі NASDAQ, після проведення цієї операції акції компанії впали у вартості з 368,58 до 310,93 долара.

Liked the article?
Help us be even more cool!