ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гендиректор Yakaboo Іван Богдан іде з посади через висловлювання про жінок

29.09.2022, 15:09
Фото – detector.media
Фото – detector.media

Гендиректор книжкового онлайн-магазину Yakaboo Іван Богдан заявив, що йде з посади.

Причиною звільнення стало його висловлювання під час зустрічі "Українська книга: після війни, геть від москви", коли він назвав цільову аудиторію свого магазину "жінками, які витрачають гроші чоловіків".

"Іване, що ти можеш розказати про українського читача як людина, яка збирає велику кількість даних про покупців?" – запитав модератор Даниїл Ваховський.

"Я думаю, що розповідати у форматі "45% чоловіків" або "55% жінок" це нікому не цікаво. У цілому більше купують [книжки] жінки: як завжди, витрачають кошти, які заробляли чоловіки", – відповів Іван Богдан.

У повідомленні про своє звільнення Богдан зазначив, що усвідомлює, що такі формулювання неприпустимі в жодній формі та за будь-якої ситуації.

"Повірте, я дуже жалкую про вчорашній інцидент. Ніколи так не мислив та не маю жодних упереджень у гендерному питанні. Це важливий урок для мене. Я усвідомлюю всю відповідальність і розумію наслідки. Ми в компанії прийняли непросте, але правильне спільне рішення: я йду з посади СЕО Yakaboo", – написав Богдан.

У Yakaboo висловлювання Івана Богдана назвали "прикрою помилкою".

"Ми впевнені, Іван Богдан не мав на меті нікого образити, оскільки ніколи не мав упереджень у питаннях гендеру та завжди ставився до жінок з повагою. Але його висловлювання не сумісне з цінностями, культурою та поглядами, які сповідує наша Компанія, наші Акціонери, наша Команда. Цінності – це не папірець на стіні. Вони перевіряються діями і відповідними рішеннями. Повага до наших клієнтів, партнерів, співробітників є ключовою цінністю компанії. Без винятків. У зв’язку з цим ми ухвалили єдине можливе рішення. Іван Богдан відсторонений від управління компанією", – заявили в компанії.

Там додали, що тимчасово функції СЕО Yakaboo виконуватиме директорка з операційної діяльності Олена Безугла.

На це висловлювання відреагували користувачі соцмереж. Зокрема, продюсерка Радіо Культура Ірина Славінська звернула увагу на те, що модератор ніяк не відреагував на слова Богдана.

"Що можна було б зробити:

– перебити спікера та нагадати, що працюють і заробляють і жінки, і чоловіки;

– якщо майданчик дбає про свою репутацію та хоче проявити свої цінності, варто додати зауваження про те, що сексизм неприпустимий і що компанія-організатор не поділяє такого погляду;

– дві перші ремарки можна сказати вже після репліки гостя, не перебиваючи, якщо вже вас із якихось причин охопило благоговєніє".

Liked the article?
Help us be even more cool!