ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гендиректор ДТРК "Крим" у відставку йти не збирається і запевняє, що цензури на каналі немає

14.06.2012, 01:47

Виконуючий обов'язки генерального директора ДТРК «Крим» Валерій Гуменюк вважає необгрунтованими звинувачення Незалежної медіа-профспілки України на свою адресу і не має наміру йти у відставку, як того вимагає НМПУ, повідомляють «Крим.Коментарії».

Гуменюк наполягає, що на телеканалі немає цензури: «Ніхто ніякі програми не переглядає і не викреслює. Ніякий матеріал, який повинен виходити в новинах».

Також він не згоден з думкою медіа-профспілки про те, що без профільної вищої освіти він не може керувати телекомпанією.

«Профільної освіти, наскільки я знаю, і у попереднього керівника не було. Журналістом він не був. Якщо зараз пройтися державними телерадіокомпаніями, ну, я так думаю, добрий десяток людей теж без профільної освіти», - сказав Гуменюк.

Він вважає випади журналістів на свою адресу піар-ходом.

«Всі робочі моменти вирішуються, але комусь дуже вигідно це висвітлювати на всю Україну. Якийсь піар-хід для себе, напевно, роблять. Ми працюємо в звичайному, нормальному режимі. Ми спілкувалися з кримськотатарською редакцією, у нас немає ніякого нерозуміння, є робочі моменти. Новини як виходили, так і виходять, наші побажання враховані, їх побажання теж враховані, зараз додатково ще купується техніка і, в першу чергу, це буде для редакцій, які висвітлюють не російською і не українською мовами - болгарська, вірменська, кримськотатарська редакції. Немає такого, щоб якісь претензії у нас до татарської редакції були», - запевнив Гуменюк.

Нагадаємо, 7 червня Валерій Гуменюк зняв з ефіру програму «Хаберлер» кримськотатарської редакції на ДТРК «Крим». Як вважають журналісти телекомпанії, сталося це через відсутність будь-якої інформації про президента України у випуску.

Валерій Гуменюк заявив, що повтор випуску новин на ДТРК “Крим” 7 червня не відбувся з технічних причин, а не через відсутність сюжетів про президента України.

Після цього колектив творчого об'єднання кримськотатарських програм ДТРК «Крим» звернувся в прокуратуру автономії з проханням провести необхідну перевірку щодо законності зняття програми «Хаберлер» з ефіру телеканалу. Відповідну заяву журналісти відправили на ім'я прокурора АРК В'ячеслава Павлова.

Незалежна медіа-профспілка України вимагає негайної відставки Гуменюка у зв'язку з його «повним невідповідністю займаній посаді, введенням цензури і поліцейськими методами управління творчим колективом».

Liked the article?
Help us be even more cool!