ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Газеті "Експрес" пропонували кілька мільйонів за рекламу соціальних ініціатив президента – журналісти

30.08.2012, 05:43
Журналісти найтиражнішої у Західній Україні газети стверджують, що люди Януковича пропонували їм мільйони за щотижневе розміщення публікацій про соціальні ініціативи президента аж до 2016 року. Про це пише газета "Експрес".
 
"На мобiльний номер редактора зателефонував такий собi Назар Мазур i запропонував "Експресу" кругленьку суму - декiлька мiльйонiв гривень за висвiтленння на сторiнках газети "соцiальних iнiцiатив" Вiктора Януковича протягом найближчих чотирьох рокiв - до 2016 року. Або, iншими словами, за публiкацiю хвалебних статей щотижня" - пише журналіст "Експресу", зазначаючи, що статті мали друкуватися без позначки "реклама", передбаченої в таких випадках законодавством. 
 
Отримувати платню за таку "джинсу" газеті пропонували готівкою.
 
"Ми хочемо, щоб люди дізналися про виплату тисячі Ощадбанком, про доступне житло. Власне такі будуть матеріали - Ощадбанк, пенсія, доступне житло. Партію регіонів жодного разу не згадають. У тексті повинно бути лише слово "президент"" - розповів співрозмовник про особливості "заказух", які хотіли замовити в "Експресу".
 
Як пояснив Назар Мазур, він працює за дорученням колишнього радника президента Олександра Гурвіча, який ще за губернаторства Януковича в Донецькій області, за його ж словами, накривав Донбас інформаційною парасолькою. При цьому Мазур запевнив, що розміщення "джинси" жодним чином не пов'язане з цьогорічними виборами та Партію регіонів. Тож журналісти припускають, що Янукович у такий спосіб уже почав підготовку до наступних президентських виборів.
 
"Експресу" також надали тексти перших двох публікацій. Цікаво, що теми "заказух" співпадають з регулярними темами "джинси" в газетах "Комсомольська правда", "Факти" та "Сегодня", моніторингом яких займається "Інститут масової інформації".
 
 
 
Liked the article?
Help us be even more cool!