ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Газета "Зміївський кур'єр" під загрозою закриття

23.08.2012, 01:11
Зміївський районний суд Харківщини виніс рішення про порушення газетою "Зміївський кур’єр" закону про вибори. Про це "Українській правді" повідомив народний депутат Андрій Шевченко.
 
За його словами, згідно з рішенням суду, порушена частина 7 статті 74 закону, де йдеться про правила агітації і використання друкованих ЗМІ під час виборчої кампанії.
 
"Це друге таке судове рішення щодо газети "Зміївський кур’єр" за два тижні, і наслідком цього рішення має стати призупинення дії реєстраційного свідоцтва газети на час виборчої кампанії", - зазначив Шевченко.
 
Він повідомив, що газета оскаржила дане рішення, і очікує, що увечері Харківський апеляційний суд розгляне цю скаргу.

"Це прецедент. Я не можу пригадати виборчу кампанію останніх років, коли б використовувалася норма про призупинення дії реєстраційного свідоцтва газети. Це дуже небезпечний прецедент", - вважає Шевченко.

"Складається враження, що ця виборча кампанія може увійти в історію як кампанія, під час якої закон використовувався проти незалежних ЗМІ", - наголосив депутат.

За його словами, таке рішення суду може бути пов’язано з незалежною позицією видання і гострими матеріалами щодо влади і конкретно щодо кандидатів в депутати від влади. 
Liked the article?
Help us be even more cool!