ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Газета "Високий Замок" заявила, що “Обозреватель” при передруці сфальсифікував інтерв'ю Власенка

01.02.2013, 01:41

Львівська газета “Високий Замок” заявляє, що інтернет-видання «Обозреватель» при передруці сфальшував інтерв'ю депутата та захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка, яке той дав “Високому Замку”. Про це йдеться у заяві львівської газети, підписаною головним редактором газети Наталею Балюк і опублікованій на сайті.

Інтерв'ю в “Обозревателе” вийшло 31 січня 2013 року під  назвою - “Власенко: «Усі бізнес-активи Щербаня отримали "донецькі".

“Наше видання стало жертвою підступної маніпулятивної політтехнології, яку застосувало інтернет-видання «Обозреватель». У четвер, 31 січня, «Обозреватель» передрукував інтерв’ю з нашої газети від 24 січня із захисником лідера опозиції під назвою «Сергій Власенко: «Усі бізнес-активи Щербаня отримали донецькі».

У заяві зазначено, що у варіанті інтерв'ю, яке передрукував «Обозреватель», Власенку приписали фрази, які той не казав.  

“При цьому портал безцеремонно «нафарширував» його видуманими, до того ж безграмотними вставками, яких в нашій публікації не було. Їх набереться на добрих дві сторінки комп’ютерного тексту. Там ідеться про речі, які Власенко нам не говорив, і не міг говорити... Видумані «Обозревателем» «цитати від Власенка» зіштовхують політиків, виставляють захисника Тимошенка некомпетентним юристом, зображують його кар’єристом, пліткарем, заздрісником, хвальком, епатажним демагогом.

Приписані Власенку фрази: «Всі судді країни корумповані», «чесного суду в Україні немає, так само, як і порядних суддів», «абсолютно всі лікарі повністю підконтрольні Банковій. В Україні неможливо знайти жодного порядного лікаря» налаштовують проти нього, а також проти опозиції усіх суддів і лікарів. Приписали Власенкові і такі слова про Портнова: «мотивом такого особливого ставлення Андрія Портнова до мене є його заздрість, адже він знає, що по юридичній кваліфікації я його на голову вище. Та йому не дають спокою мої лаври найкращого юриста в країні, тому він намагається знищити мене». Дописали і таку фразу: «я в будь-якій ситуації буду продовжувати боротьбу, навіть ціною власного життя”, - йдеться у заяві.

“Високий Замок” зв’язувався з редакцією «Обозревателя» з вимогою негайного спростування, “зняття брехливої публікації і вибачення”.

“У приймальній видання зробили вигляд, що не знають, про що йдеться. З шеф-редактором з’єднувати відмовилися. Щоправда, обіцяли передзвонити. Але нам так і не  перетелефонували”, - йдеться у заяві.

“З таким цинізмом «Високий Замок» стикається вперше. Очевидно, розрахунок його сценаристів був на те, щоби під брендом поважної і популярної газети, втюхати у мізки читачів отруйну брехню…  Вважаємо дії сайту “Обозреватель” порушенням будь-яких засад і стандартів журналістики. Проти таких методів має повстати уся журналістська братія, бо такі “колеги” компрометують увесь журналістський цех. По суті, “Обозреватель” вчинив злочин, бо те, що він зробив — це шахрайство, фальсифікація, обман читача. Такі речі є неприпустимим. За це треба бити по руках! “, - зазначено у заяві.   

Liked the article?
Help us be even more cool!