ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Газета в США відмовляється від щоденних паперових випусків, які друкувала майже 150 років

27.10.2020, 11:39
Фото – lenfestinstitute.org
Фото – lenfestinstitute.org

Газета в американському штаті Юта Salt Lake Tribune вирішила припинити видавати щоденні друковані випуски. У такому режимі вона працювала близько 150 років. Тепер газета переходить у формат тижневика, повідомляє Радіо Свобода.

У 2016 році газету купив Пол Гантсман, син покійного мільярдера-індустріаліста Джона Гантсмана – старшого і брат колишнього посла США в Росії Джона Гантсмана – молодшого.

Бізнесмен вказував на економічні потрясіння, спричинені пандемією COVID-19.

“Це історичний момент для індустрії, але він відбиває реальність сьогоднішнього вживання новинної інформації”, – сказав Гантсман.

Близько 160 співробітників Salt Lake Tribune втратять свою роботу. Водночас редакційний колектив з близько 65 людей не зазнає скорочень. Репортери та редактори продовжать повідомляти про термінові новини онлайн.

Минулого року Пол Гантсман перетворив газету на некомерційну організацію в надії забезпечити її довгострокову життєздатність на тлі зменшення доходів газет по всій країні.

Salt Lake Tribune була заснована в 1871 році. Кількість людей, які її передплачували, досягала 200 тисяч. Ця цифра поступово знизилася до 36 тисяч.

Liked the article?
Help us be even more cool!