ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Газета «Субота» звинувачує Житомирську ОДТРК в цензурі

17.11.2011, 04:39
Житомирська газета «Субота» заявляє про утиски з боку влади через те, що Житомирська обласна державна телерадіокомпанія відмовилася транслювати рекламні ролики газети в ефірі обласного радіо та радіостанції «Житомирська хвиля». Про це йдеться в заяві «Суботи», яку отримала редакція «Телекритики».
 

«Субота» стверджує, що новий в. о. генерального директора ОДТРК Василь Головецький «без будь-якої мотивації наказав підлеглим припинити трансляцію роликів», за які газета як рекламодавець сплачувала гроші. «У розмові з редактором "Суботи" він пояснив таку позицію як вимогу губернатора Сергія Рижука та його заступника Олександра Никитюка. І підтвердив, що попри домовленості і брак коштів для виплати зарплат своїм працівникам, державна телерадіокомпанія не буде надалі транслювати ролики "Суботи" у будь-якій формі чи будь-якого змісту», - йдеться в заяві газети.

За інформацією видання, анонси, які транслювалися по радіо останнім часом, закликали житомирян захищати ботанічний сад від вирубки. Відмову ОДТРК транслювати ролики «Суботи» у виданні називають проявом цензури.

Однак в. о. генерального директора Житомирської ОДТРК Василь Головецький спростував будь-який політичний підтекст цієї ситуації.

«Твердження Володимира Тітова (засновника «Суботи». - ТК) не відповідають дійсності. Як те, що я нібито посилався на губернатора і його заступника, так і те, що в нас скрутне фінансове становище. Вчора з нагоди професійного свята 35 представників відзначив преміями, то який же поганий фінансовий стан?», - наголосив пан Головецький.

Причина відмови від рекламних анонсів «Суботи», за його словами, полягає в тому, що в ОДТРК з газетою не було жодної угоди. «Ці ролики транслювалися дуже довго і без оплати. Ми зняли з ефіру не тільки їхні ролики, а й газети "Ехо" і ще кількох видань - усіх, хто йшов безплатно. Усіх попереджали і з усіма, крім пана Тітова, розійшлися мирно», - зазначив пан Головецький.

Він пояснив, що в ОДТРК виникла потреба в рекламному часі, оскільки в ефірі запроваджено низку нових програм і змінено сітку мовлення. «Ми маємо заробляти гроші і не можемо більше транслювати безкоштовно ролики приватних газет», - додав він.

Заяву газети «Субота» він назвав спробою «наїзду», і якщо публічний конфлікт продовжиться, то не виключає звернення до суду по захист честі й гідності і ділової репутації своєї та колективу ОДТРК.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!