ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Газета "Сегодня" маніпулює думкою читачів щодо мовного питання — експерти

29.08.2012, 06:40
У серпні найбільше маніпуляцій в газеті "Сегодня" припало на тему надання російській мові статусу регіональної після ухвалення закону Ківалова – Колесніченка. Про це пише "Телекритика" за результатами проведеного моніторингу.
 
Загалом за серпень ТК нарахувала в газеті 10 текстів, які з різних приводів висвітлювали перипетії та наслідки підписання закону (не рахуючи авторських колонок Бузини та Дубинянського). При цьому рівень насиченості статей маніпуляціями знижувався з початку до кінця місяця.
 
"Показовими є три тексти на мовну тематику: «Закон о языках: неделя до решения» (08.08.2012), «Языки: не все сразу» (10.08.2012), «Актриса разделась перед Януковичем» (16.08.2012). В перших двох найбільше уваги привертає факт приписування опозиції твердження, якого жоден із лідерів чи чільних членів опозиційних сил не висловлював: а саме про те, що прийняття закону може призвести до громадянської війни... Отже, «Сегодня» свідомо вдалася до провокації заради залякування своїх читачів. Окрім того, в тексті «Закон о языках: неделя до решения» було використано прийом напівдебатів (в тій частині тексту, де йдеться про «міфи»), коли надаються аргументи однієї сторони і замовчуються контраргументи. Також використовувалися прийоми підтасування карт та замовчування інформації, коли заперечувалися великі видатки держави для втілення положень закону, зокрема, офіційна інформація Мінфіну" — пише видання.
 
Liked the article?
Help us be even more cool!