ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Газета на Черкащині відстояла право на реформування на першому етапі

19.10.2016, 10:26

Газета “Надросся” (Корсунь-Шевченківський район Черкаської області) виборола своє право реформуватися в першому етапі роздержавлення комунальних ЗМІ. Про це розповіла головна редакторка Світлана Перець, повідомляється на сайті Національної спілки журналістів України.

За словами Світлани, спочатку райрада не ухвалювала відповідного рішення. Проте їй вдалося ініціювати позачергову сесію, хоча через це виник конфлікт з головою райради.

“Довелося писати кілька звернень голові райради, головам постійних комісій про те, що вони ставлять під загрозу реформування – газету можуть закрити і все. Їхній юрист сказав, що я розказую дурниці. Тоді я дуже активно взялася звертатися до юристів, шукати допомогу. І паралельно вела особисту роботу – переконувала депутатів, зверталася, шукала зв’язки. Завдяки цим зверненням я ініціювала позачергову сесію. Хоча через це виник конфлікт з головою райради. Врешті 28 квітня сесію таки провели і наше питання було прийнято. Тобто, билися, пробивалися через стіни”, - розповіла Світлана Перець.

Зараз у редакторки виникають побоювання щодо приміщення, де розташовується редакція газети. За її словами, на сесії один з депутатів утримався від голосування саме через те, що ідея віддати газеті на 15 років приміщення йому не подобається. “Надросся” розташовується у приміщенні, яке колись належало військкомату. Занедбані кімнати трудовий колектив приводив у належний стан власними силами.

Водночас непокоїть Світлану і те, що через адміністративну реформу уже 18 грудня на Корсунщині проведуть вибори дві територіальні громади. Відтак, райрада перестане існувати.

“Майно перейде у спадок міській територіальній громаді. Я не можу передбачити, що там за люди будуть. Тому дуже добре було б, якби нам вдалося закінчити всі процедури з роздержавленням до цього часу”, – розповіла редакторка.

Загалом же, за її словами, з владою газета підтримувала нейтральні стосунки. У першому півріччі співзасновники дали виданню 60 тисяч гривень. У другому фінансування не було взагалі. Утім, за словами Світлани, газета його і не чекала. Претензій від владців щодо недостатньої кількості інформації про них зазвичай не виникало, адже сесії райради, які часто проходять емоційно, дають достатньо інформаційних приводів для висвітлення на сторінках газети.

Голова районної ради Валерій Заболотній підтвердив готовність оперативно приймати додаткові владні рішення, необхідні для реформування газети.

Газета “Надросся” увійшла у 5-ку місцевих ЗМІ, для яких буде проведено маркетингове дослідження аудиторій; надана допомога у розробці стратегії з подолання труднощів реформування та забезпечення сталої роботи, надані можливості підвищення кваліфікації співробітників. Все це буде зроблено в рамках проекту “Підтримка сталого розвитку реформування державних та комунальних ЗМІ”, який здійснюється у співпраці Координатора проектів ОБСЄ в Україні, Державного комітету телебачення і радіомовлення та Національної спілки журналістів України.

Фото - Корсунь Сіті

Liked the article?
Help us be even more cool!