ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ганну Маляр не повертатимуть на посаду – ЗМІ

Звільнену колишню заступницю міністра оборони Ганну Маляр не повертатимуть на цю посаду.

Про це пише Суспільне з посиланням на джерело, близьке до керівництва Міноборони. 

За словами співрозмовника, імовірність повернення кількох заступників залишається, втім точно не повертатимуть на цю посаду Ганну Маляр.

Ексзаступник міністра оборони Денис Шарапов, який відповідав за роботу Агенції оборонних закупівель, у коментарі Суспільному повідомив, що звільнення заступників міністра після призначення нового керівника є традицією.

"Кожен рік 31 грудня ми з мужиками ходимо в баню" – пам’ятаєте такий чудовий фільм? От кожного разу ми з колегами зі зміною міністра пишемо заяву на звільнення. Є така традиція в нашій політичній системі", – сказав він.

За словами Шарапова, пропозиції повернутися на посаду він не отримував.

Він також пояснив, що першого заступника міністра оборони Олександра Павлюка не звільнили, оскільки він виконує обов'язки міністра, поки Рустем Умєров перебуває на засіданні контактної групи у форматі Рамштайн.

Як повідомляв ІМІ, 18 вересня Кабінет Міністрів України звільнив усіх заступників міністра оборони та державного секретаря міністерства. 

6 вересня 2023 року Верховна Рада призначила міністром оборони України Рустема Умєрова.

Першого заступника та заступників міністра оборони призначає (з-поміж цивільних осіб) та звільняє Кабінет Міністрів за поданням прем’єр-міністра України відповідно до пропозицій міністра оборони. Така процедура визначена постановою уряду від 26 листопада 2014 року № 671 “Про затвердження Положення про Міністерство оборони України”.

Згідно із Законом України “Про центральні органи виконавчої влади”, у разі звільнення міністра перший заступник міністра та заступники міністра звільняються з посад Кабінетом Міністрів України.

Liked the article?
Help us be even more cool!