ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ФСБ змушує провайдерів у Криму стежити і доносити на громадян з проукраїнською позицією – СБУ

21.10.2019, 14:40
Фото – Ліга
Фото – Ліга

Служба безпеки України повідомляє, що співробітники ФСБ Росії примушують громадян, які проживають у тимчасово окупованому Криму, давати згоду на конфіденційне співробітництво. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Як зазначає спецслужба, основне завдання – це збір інформації про проукраїнськи налаштованих мешканців півострова. 

“Пропозиції насамперед надходять працівникам сфери надання інтернет-послуг. Від них вимагають на конфіденційній основі незаконно збирати персональні дані, повідомляти про зміст контенту в соціальних мережах та іншу приватну інформацію користувачів. Дані потім використовуються російськими спецслужбами для переслідування нелояльних до окупаційної влади та політики РФ місцевих жителів”, – йдеться в повідомленні. 

Як зазначає СБУ, до співпраці примушують за допомогою “шантажу, погроз, залякування, фізичного і психологічного тиску, штучного створення компрометуючих ситуацій”.

Також контррозвідка встановила, що в цій діяльності активно задіяний представник ФСБ РФ – колишній офіцер Головного управління Служби безпеки України в АР Крим Карелін Дмитро Володимирович, який у 2014 році зрадив присязі та перейшов на бік ворога.

Liked the article?
Help us be even more cool!