ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ФСБ на п'ять годин затримала журналістів через роботу біля кордону України

28.01.2022, 10:49
Фото – Znak.com
Фото – Znak.com

Співробітники прикордонної служби ФСБ Росії затримали 27 січня в селищі Куйбишеве Ростовської області кореспондента видання Znak.com Ігната Бакіна, фотографа видання “Блокнот-Ростов” Олександра Прохорцева та фрілансера Гліба Голода. 

Про це повідомляє Znak.com.

За даними видання, претензії в прикордонників виникли через те, що журналісти працювали в прикордонній з Україною зоні без спеціальних перепусток.

“Проте кордон з Україною журналісти не перетинали, вони працювали на території Росії. Жодних спеціальних позначень про те, що вони заходять у зону, де можна працювати лише за перепустками, не було. Вони виконували звичайну журналістську роботу”,  – заявила редакція.

Після затримання трьох журналістів окремо опитували у відділі прикордонної служби ФСБ у Ростовській області з приводу їхньої роботи.

Кореспондента Znak.com Ігната Бакіна прикордонники опитували протягом години про діяльність редакції загалом, а також про його кар'єру та особисте життя.

Через п'ять годин журналістів відпустили з відділу прикордонної служби ФСБ у Ростовській області. Їм видали протоколи з попередженням про заборону на роботу в прикордонній зоні без спеціальних перепусток.

Селище Куйбишеве розташоване приблизно за 10 км від українського кордону. 

Після профбесіди журналісти поїхали з Куйбишевського району Ростовської області.

Liked the article?
Help us be even more cool!