ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Freedom House закликає Раду продовжити роботу комісії, що розслідує напади на активістів

27.02.2019, 15:00

Міжнародна правозахисна організація Freedom House закликає Верховну Раду України продовжити повноваження тимчасової слідчої комісії, яка розслідує напади на громадських активістів. Про це йдеться в заяві Freedom House, повідомляє “Голос Америки”.

“Ми закликаємо Верховну Раду продовжити мандат тимчасової слідчої комісії, щоб визначити мотиви, які стоять за постійними виявами насильства проти громадських активістів та дати оцінку реакції правоохоронних органів країни. Досі правоохоронні органи не змогли забезпечити правосуддя для постраждалих”, - сказав директор програм Євразії Freedom House Марк Берендт.

Робота комісії дала важливі результати, вдихнувши життя в розслідування правоохоронними органами нападів, проте вона не змогла завершити роботу до того, як збіг тримісячний строк її повноважень.

“Створення комісії було важливим кроком з припинення безкарності порушників, які стоять за тривожним зростанням насильства, яке ми бачили у 2018 році. Робота комісії принесла важливі результати, вдихнувши життя в розслідування правоохоронними органами нападів, однак вона не змогла завершити роботу до того, як збіг тримісячний строк її повноважень”, - наголосив він.

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію для розслідування більше 50 нападів на громадянських активістів, зареєстрованих у 2018 році. Строк повноважень комісії завершився 6 лютого.

Справи Катерини Гандзюк, антикорупційної активістки, яка загинула від поранень після нападу кислотою, та підозріла смерть Миколи Бичка в червні 2018 року, активіста, який займався питаннями екології в Харківській області, були серед тем, над якими працювала комісія. Комісія подала запит на інформацію від правоохоронних органів стосовно ще 53 справ і провела два слухання поза Києвом, йдеться в заяві організації.

Liked the article?
Help us be even more cool!