ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Freedom House закликає Росію звільнити адвоката Семени Курбедінова

27.01.2017, 10:43

Міжнародна правозахисна організація Freedom House закликає Росію негайно звільнити адвоката Еміля Курбедінова і активіста Сейрана Салієва, незаконно заарештованих в окупованому Криму 26 січня. Про це йдеться у заяві Freedom House.

“Росія повинна звільнити Курбендінова і Салієва та почати дотримуватись норм міжнародного права щодо окупованих територій”, - сказав віце-президент з міжнародних програм Роберт Герман.

“Постійні порушення російськими силами основних правових принципів перетворили Крим на територію, де базові права людини більше не дотримуються, і де залишилося дуже мало надії на можливість законного оскарження свавілля з боку сил безпеки”, - сказав він.

Як повідомляє Крим.Реалії, 26 січня адвокат Еміль Курбедінов був визнаний винним в адміністративному порушенні за статтею 20.3 Кодексу про адміністративні правопорушення Російської Федерації (Пропаганда і публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки) і заарештований на 10 діб. Звинувачено його, зокрема, за публікацію відео у 2013 році в російській соціальній мережі “Вконтакте” про захід, організований Хізб ут-Тахрір, ісламською групою, забороненою в Росії.

Підзахисного адвоката громадського активіста Сейрана Салієва, якого 26 січня затримали російські силовики в окупованому Криму, визнали винним за двома статтями (20.29 КоАП Росії (поширення екстремістських матеріалів) і 20.3 КоАП Росії (пропаганда або публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки, або атрибутики або символіки екстремістських організацій) і заарештували на 12 діб.

26 січня в Бахчисараї пройшов обшук в будинку кримськотатарського активіста Сейрана Салієва, за словами родичів, російські силовики шукали заборонену літературу. Салієва відвезли в Бахчисарайське РВВС російського МВС.

В цей же день автомобіль з адвокатами Емілем Курбедіновим і Едемом Семедляевим зупинили інспектори російського ДПС в Криму. Пізніше на місце прибули співробітники ФСБ і затримали Курбедінова.

В офісі та будинку адвоката провели обшук.

Еміль Курбедінов є адвокатом у кількох фігурантів “справи Хізб ут-Тахрір”, “сутички 26 лютого”, а також кримського журналіста Миколи Семени.

Напередодні в Сімферополі співробітниками ФСБ був затриманий і направлений на допит Микола Полозов, який є адвокатом у справі Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза. Сам Полозов оцінює своє затримання як викрадення.

Liked the article?
Help us be even more cool!