ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Freedom House заявляє про "новий інструментарій" придушення ЗМІ

05.06.2019, 12:37

Правозахисна організація "Freedom House" заявляє, що лідери, які мають намір консолідувати владу, знаходять нові шляхи для придушення незалежних засобів інформації.

Про це йдеться у звіті "Freedom and the Media 2019", опублікованому 5 червня, повідомляє Радіо Свобода.

Згідно зі звітом, це явище стосується як формально демократичних, так і авторитарних держав.

У деяких крихких демократіях антидемократичні лідери використовують різноманітні фінансові та правові інструменти, щоб змусити мовчати незалежних журналістів і підтримати прихильні до влади ЗМІ.

Як зазначають правозахисники, партія “Фідес” Прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана “майже консолідувала свій контроль над засобами масової інформації і побудувала паралельну реальність, коли урядові послання та дезінформація зміцнюють один одного”.

У Сербії Президент Александар Вучич і його союзники йдуть шляхом Орбана, вказують дослідники. Сербська влада ще не здобула повного контролю над ЗМІ, але атмосфера залякування ускладнює щоденну роботу журналістів. Уряд Орбана і адміністрація Вучича “мають великі успіхи в придушенні критичної журналістики”, йдеться у звіті Freedom House.

Як повідомляв ІМІ, 5 червня 2019 року міжнародна правозахисна організація Freedom House оприлюднила звіт, у якому занесла Україну до категорії “частково вільних” країн.

Liked the article?
Help us be even more cool!