ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Freedom House шукає юриста/юристку, що спеціалізуються в сфері свободи вираження поглядів 

12.10.2021, 15:42
Фото - Freedom House
Фото - Freedom House

Міжнародна правозахисна організація Freedom House в рамках проєкту “Свобода вираження поглядів в часи збройного конфлікту” відкрила вакансію юриста/юристки, які спеціалізуються в сфері свободи вираження поглядів. 

Вакансію розміщену на сайті Громадського простору.

У рамках проєкту Freedom House має на меті розпочати активну адвокаційну кампанію для підтримки зусиль органів державної влади захистити національні безпекові інтереси, дотримуючись національних та міжнародних стандартів захисту свободи вираження поглядів та інших прав людини. 

Для підтримки цих зусиль та координації з партнерами проєкту Freedom House потребує посилення експертної спроможності команди проєкту, шляхом налагодження довгострокової співпраці з юристом/юристкою, які спеціалізуються в сфері свободи вираження поглядів.

Метою консультаційних послуг є надання довгострокових консультативних юридичних послуг з моніторингу та аналізу нормативно-правових актів та судових рішень національних та міжнародних судів на предмет відповідності національним та міжнародним стандартам захисту свободи вираження поглядів та інших прав людини для організації Freedom House в Україні, а також залучення до координації адвокаційних зусиль спільно з іншими партнерами проєкту. Загалом, очікується, що консультант/ка витрачатиме орієнтовно 40 годин на місяць для надання цих послуг.

Очікувані результати послуг:

  • Готувати щотижневий моніторинг законопроєктів, проєктів підзаконних актів та чинних нормативно-правових актів на предмет ризиків для свободи вираження поглядів відповідно до національних та міжнародних стандартів захисту свободи вираження поглядів та інших прав людини. Такий щотижневий письмовий моніторинг повинен бути оформлений у короткі довідки з результатами відповідно до попередньо погодженого формату з командою Freedom House в Україні.
  • Готувати щомісячний аналіз судових рішень національних та міжнародних судів відповідно до національних та міжнародних стандартів захисту свободи вираження поглядів та інших прав людини. Такий щомісячний письмовий аналіз повинен бути оформлений у короткі довідки з результатами відповідно до попередньо погодженого формату з командою Freedom House в Україні.
  • Долучатись орієнтовно щомісяця до напрацювання текстів заяв, офіційних листів та рекомендацій для органів державної влади спільно з іншими партнерами проєкту у відповідь на кризові ситуації та загрози в сфері свободи вираження поглядів в Україні.
  • Виступати у якості основного юридичного консультанта/консультантки спільно з робочою групою для розробки та адвокації точкових змін до законодавства України у сфері свободи вираження поглядів спільно з іншими партнерами проєкту, правозахисниками та медіа-юристами для підтримки зусиль органів державної влади захистити національні безпекові інтереси, дотримуючи національних та міжнародних стандартів захисту свободи вираження поглядів та інших прав людини. Консультант/ка спільно з робочою групою має розробити чотири таких точкових змін.

Організація Freedom House може вносити пропозиції до зміни чи розширення спектру послуг в рамках цього проєкту після погодження умов нової співпраці з консультантом чи консультанткою. Контракт адмініструватиметься та координуватиметься Представництвом Freedom House в Україні.

Запропонований загальний гонорар: 6,750.00 доларів США впродовж усього періоду контракту (6,750 доларів США за 40 годин на місяць протягом 15 місяців). Представництво Freedom House планує узгоджувати порядок розрахунків з консультантом чи консультанткою до підписання усіх необхідних документів для співпраці. Можливі дорожні витрати (витрати на проживання та квитки під час відряджень) будуть відшкодовані додатково.

Очікується, що консультант/ка розпочне співпрацю з організацією Freedom House та партнерами проєкту орієнтовно 1 листопада 2021 року. Термін надання послуг – 15 місяців з можливістю продовження та перегляду умов співпраці.

Копію резюме та супровідний лист з описом досвіду та кваліфікації надсилати на електронну адресу [email protected] до 28 жовтня 2021 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!