ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Французький телеканал показав окупований Крим як частину Росії

28.09.2020, 13:37
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Французький телеканал ARTE в інфографіці про міжнародно-правову ситуацію щодо АР Крим показав окупований український півострів як частину території Росії.

Про це йдеться в щотижневому випуску Le Dessous des cartes (“З відкритими мапами”) телеканалу ARTE, присвяченому геополітичній ситуації навколо Чорного й Азовського морів, а також окупованого Росією Криму, повідомляє Укрінформ.

У програмі ведуча пояснює, що Крим анексовано Росією у 2014 році, зазначаючи, що це був “російськомовний регіон України”. 

Водночас Крим на оприлюднених телеканалом мапах з’являється тричі в різних варіантах, але в жодній презентації не показано беззастережної, згідно з міжнародним правом і міжнародно визнаними кордонами, належності півострова Україні.

На одній інфографіці мапу України зображено без Криму. На іншій півострів показано як заштрихований, тобто як анексована, спірна територія. У третьому варіанті Крим виділено червоним як військову базу Росії, зазначає Укрінформ.

“Наголошуючи на анексії Криму Росією, інформуючи про міжнародні санкції, введені проти Москви за тимчасову окупацію півострова, телеканал натомість забув поінформувати глядачів, що ця протиправна анексія не визнана ні Францією, ні Євросоюзом і що півострів залишається невід’ємною частиною території України”, – зазначає інформагентство.

Як повідомляв ІМІ, британська служба мовлення BBC опублікувала мапу України без окупованого Криму, але згодом прибрала її та вибачилась

Liked the article?
Help us be even more cool!