ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Французькі режисери просять Макрона домовитися з Путіним про звільнення Сенцова

18.05.2018, 11:19

Асоціація режисерів Франції (SFR) звернулася до президента країни Еммануеля Макрона із закликом підняти питання звільнення українського режисера Олега Сенцова під час зустрічі з президентом РФ, яка відбудеться в кінці травня. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву асоціації.

“Не дозвольмо нашому колезі вмерти в байдужості. Ми вимагаємо його звільнення”, - йдеться в заяві.

Асоціація вказує, що Сенцов є рішучою людиною, готовий іти до кінця, а сама ситуація є ще більш небезпечною, оскільки його здоров'я вже погіршується.

“Крім того, ми просимо президента Французької Республіки клопотати перед Володимиром Путіним, щоб Сенцов був звільнений якнайшвидше”, - йдеться в заяві.

“Як і у випадку з російський режисером Кирилом Серебренніковим, який перебуває під домашнім арештом, ми можемо тільки зробити гіркий висновок про стан цензури та репресій у Росії сьогодні”, - написали французькі кіномитці та закликали всіх, причетних до кінематографа, проявити солідарність.

Як повідомляв ІМІ, 14 травня Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, а Олександра Кольченка – до 10 років позбавлення волі.

Олег Сенцов та Олександр Кольченко звинувачуються в тероризмі. За версією російського слідства, навесні 2014 року Сенцов нібито організував у Криму підпільну групу, пов’язану з “Правим сектором”. Кольченка звинувачують в участі у цьому “терористичному співтоваристві”. Обидва свою провину не визнали.

Зараз Олег Сенцов перебуває у виправній колонії №8 “Білий ведмідь” міста Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!