ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Французька журналістка заявила, що її "хочуть убити через мусульманську хустку"

16.04.2021, 14:00
Фото - trt.net.tr
Фото - trt.net.tr

Французька журналістка Надія Лаззуні отримала листа з погрозами розправи й антимусульманськими образами та вважає, що це сталося через те, що вона “журналістка, мусульманка та жінка в головній хустці”.

Копію листа паризька відеопродюсерка та засновниця новинного й коментаторського каналу Speak Up Channel розмістила у своєму твіттері, повідомляє Zmina.

За словами Лаззуні, у листі, який надійшов на її адресу проживання, містяться погрози, що мусульманам “вистрілять у шию”, їх “депортують на бульдозері” й що “Франція буде чистою від усіх мусульман та ісламістів”.

Жінка негайно звернулася до поліції, а також подала скаргу до прокуратури Парижа. Проте на момент публікації не отримала жодної інформації щодо розслідування або її прохання про захист з боку правоохоронців.

Журналістка стала широко відома у Франції два роки тому, коли в телевізійних ток-шоу виступила проти урядової заборони носіння головних хусток матерями, які супроводжують учнів у шкільних поїздках.

Комітет захисту журналістів (CPJ) заявив, що французька влада повинна “швидко й ретельно розслідувати цей інцидент і гарантувати безпеку Надії Лаззуні”.

Liked the article?
Help us be even more cool!