ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Франція звинувачує РФ у "втручанні" в онлайн-обговорення графіті із зіркою Давида в Парижі

10.11.2023, 10:57
Фото – Reuters
Фото – Reuters

Франція звинуватила російську кампанію з дезінформації в просуванні теми зірок Давида, що з’явилися на стінах будинків у Парижі цього тижня, в соцмережах, пише Reuters.

МЗС Франції заявило, що Recent Reliable News / Doppelganger – це російська пропагандистська мережа, яка "штучно роздула" тему й опублікувала знімки графіті в соцмережах.

"Ця нова операція з російського інтернет-втручання в справи Франції відбиває опортуністичну й безвідповідальну стратегію використання міжнародних криз для створення плутанини й напруги у французькій і європейській суспільній дискусії", – йдеться в заяві міністерства.

Російське посольство в Парижі на своєму Telegram-каналі написало:

"Ми рішуче засуджуємо безпідставні спроби Парижа знайти "російський слід" у подіях, які не мають жодного зв'язку з нашою країною, і приписати Росії відповідальність із єдиною метою дискредитації".

Раніше цього тижня французька прокуратура заявила, що розслідує справу, щоб з’ясувати, чи двоє молдован, що зізнались у малюванні зірок Давида на стінах будинків, якими володіють палестинці, зробили це за інструкцією когось з-за кордону.

Причини появи графіті достеменно не зрозумілі. Зірка Давида є символом як юдаїзму, так і Ізраїлю.

31 жовтня на стінах паризьких будинків було виявлено близько 60 зірок Давида. Більшість із них були розташовані в периферійних районах столиці.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!