ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Франція планує заборонити TikTok на території країни

07.07.2023, 16:04
Фото – REUTERS / Dado Ruvic
Фото – REUTERS / Dado Ruvic

Сенат Франції опублікував звіт про стратегічний вплив TikTok у країні й хоче заборонити застосунок, пише Суспільне з посиланням на Euractiv.

У звіті стверджується, що платформа соціальних медіа може становити "загрозу національній безпеці" й слід розглянути питання про заборону.

У 183-сторінковому звіті під назвою "Тактика TikTok: непрозорість, застосунок та тіньові маріонетки" йдеться про ризики того, що Китай навмисно використовує TikTok як засіб "когнітивної війни" та не виконує своїх зобов’язань згідно із загальним захистом даних ЄС.

Французький сенат зазначає, що китайський застосунок збирає величезну кількість даних, використання яких залишається "непрозорим".

Звіт є результатом чотиримісячної роботи спеціального комітету з розслідування, яка охоплювала слухання міністра цифрових технологій Жана-Ноеля Барро.

Це призвело до 21 рекомендації, головною з яких є повне зупинення програми до початку 2024 року, якщо TikTok не надішле сенаторам додаткову інформацію про фінансовий стан фірми та оброблення даних.

"Деякі країни тимчасово зупинили роботу TikTok через ризики національній безпеці", – сказав Малхюрет, стверджуючи, що Франція та ЄС не мають ухилятися від того, щоб зробити те саме, якщо це буде потрібно.

Як повідомляв ІМІ, у червні 2023 року Європейський парламент закликав уряди країн союзу заборонити використання TikTok для державних службовців. 

Liked the article?
Help us be even more cool!