ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Франція оштрафувала Google на 50 млн євро

22.01.2019, 10:37

Нацкомісія у справах інформаційних технологій і прав людини Франції (CNIL) зобов'язала Google сплатити 50 мільйонів євро штрафу за погане інформування користувачів щодо їхніх особистих даних. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“Google був оштрафований на 50 мільйонів євро французьким регулятором CNIL. Після розслідування регулятор дійшов висновку, що компанія не інформує користувачів належним чином про те, які дані збираються, як довго зберігаються та які особисті дані використовуються для персоналізованої реклами”, - йдеться в повідомленні.

Компанії закидають одразу кілька порушень. Деякі деталі доступу Google до особистих даних користувачів приховані занадто далеко на сайті і потребують додаткових дій.

Комісія вирішила, що текст угоди про оброблення персональних даних недостатньо інформативний і однозначний.

Google неправильно запитує дозвіл на оброблення персональних даних для реклами. Користувачі не отримують достатньо чітких роз'яснень. Крім того, дозвіл, який Google одержує від своїх користувачів, не є конкретним і однозначним, що потрібно відповідно до нового законодавства про конфіденційність.

Комісія оштрафувала компанію на максимально можливу за правилами суму. Суворість покарання пояснюється тривалістю порушень Google.

Це перший штраф з моменту ухвалення нового закону про конфіденційність.

Нагадаємо, у травні 2018 року в ЄС набрали чинності нові положення про захист даних, де є так званий пункт про "право на забуття". Це означає, що Facebook, Google, Twitter та інші великі компанії зобов'язані видалити акаунт і особисті дані користувача за першим запитом.

Liked the article?
Help us be even more cool!