ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Fox News отримав позов на $1,6 млрд за твердження про фальсифікації виборів у США

26.03.2021, 16:10
Фото – Fox News
Фото – Fox News

Компанія Dominion висунула позов на $1,6 млрд телеканалу Fox News за повідомлення про участь компанії в нібито фальсифікації президентських виборів у США у 2020 році. Про це повідомляє Ліга з посиланням на Associated Press.

Компанія, яка виробляє обладнання для виборів, стверджує в позові, що Fox News “продав брехливу історію про фальсифікації виборів у власних комерційних цілях, завдавши Dominion істотної шкоди”. 

“Правда має значення. У брехні є наслідки”, – йдеться в позові, отриманому AP.

Після виборів у листопаді 2020 року деякі співробітники Fox News висували в ефірі звинувачення проти Dominion, що компанія нібито змінювала результати виборів за допомогою алгоритмів у машинах для голосування. Ведучі залучали до ефіру юристів експрезидента США Дональда Трампа, таких як Сідні Пауелл і Руді Джуліані, які поширювали твердження про фальсифікації.

Dominion стверджує, що неодноразово намагалася зв'язатися з Fox News, але телеканал проігнорував ці спроби.

У компанії стверджують, що телеканал поширював подібні твердження на тлі звинувачень від прихильників Трампа в недостатній підтримці й втраті частини аудиторії.

“Це було усвідомлене бізнес-рішення підтримати, повторити й транслювати брехню, щоб зберегти свою аудиторію”, – упевнений один з адвокатів Dominion.

Нагадаємо, 5 лютого позов на $2,7 млрд, зокрема, до FoxNews висунула компанія Smartmatic, яку також звинувачували у фальсифікаціях.

Liked the article?
Help us be even more cool!