ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фоторепортеру без пояснень заборонили знімати наслідки ударів по Львову

26.03.2022, 15:51
Фото - ДСНС
Фото - ДСНС

Фоторепортер-фрилансер Олексій Фурман не зміг висвітлити наслідки ракетних ударів по Львову, оскільки йому без пояснень це заборонили силові органи, а також перешкоджали місцеві мешканці. Про це Олексій повідомив Інституту масової інформації.

Усього у Львові було три таких випадки. Перший трапився 13 березня після ракетного удару поблизу Яворівського полігону.

“Ми хотіли зняти руйнування на Яворівському полігоні в день прильоту ракети. Нас навіть не пустили в село Старичі, розвернули на блокпосту, бо їм сказали нікого з преси не пускати. Колегам не давали знімати в міській лікарні, куди звозили поранених, викликали поліцію. Чому не можна знімати зруйновані будівлі, пошук людей під завалами — мені особисто не зрозуміло. Тим паче, що якісь фото (можливо, ДСНС) були в мережі за годину після обстрілу”, - розповів Олексій.

Фоторепортер зробив ще одну спробу потрапити туди, щоби сфотографувати руйнування через чотири дні, коли жодні роботи вже не велися, але безрезультатно.

Другий випадок трапився 18 березня після удару по авіаремонтному заводу.

“Під час спроби сфотографувати наслідки ракетного удару в районі Львівського аеропорту нас розвернули на двох блокпостах. На одному з них представник МВС сфотографував паспорт, на іншому представник ТРО почав “стартувати”, питаючи, звідки в мене інформація з приводу прильоту (при тому, що дим було видно на весь Львів, а в Твіттері була купа інфи, в тому числі від [мера Андрія] Садового) і погрожував обшманати з голови до ніг. Попросив колегу сфотографувати мій паспорт, щоби потім "всіх цих познаходили”, — розповів Олексій.

Він додав, що представники МВС також пізніше не дозволили його колегам знімати з мосту, розташованому неподалік. “Через декілька хвилин приїхала машина з поліцейськими, які вийшли й почали кричати: "Ноу фото, ноу відео", і попросили всіх покинути цей міст (при тому, що з нього нічого не було видно, це був дим за деревами фактично)”, — уточний Олексій.

Третій випадок стався 26 березня, коли росіяни запустили ракети у львівську нафтобазу.

“Після удару по нафтобазі я особисто не те що не зробив жодного кадру, я навіть камеру не витяг, бо це було неможливо. З гори, з якої було видно пожежу, знімати було нереально — підходили поліціянти, а невдовзі й нетверезі місцеві мешканці. Потім побачив, як під'їхав великий бус поліції — не знаю, навіщо саме. Коли спустилися ближче до нафтобази, до мене не підійшов хіба що лінивий — ТРО, поліція, місцеві мешканці кричали на пресу, не даючи робити їм свою роботу. Якийсь молодий чоловік попросив мене показати фото на телефоні. Попросив видалити скриншот твіта з твіттера з фотографією, де було видно дим. Очевидно, після видалення локального скріншоту на моєму телефоні цей твіт зник сам по собі (це жарт)”, — розповів журналіст.

Liked the article?
Help us be even more cool!