ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фотокору LB.ua відмовили в акредитації в зону ООС

06.11.2019, 12:11
Фото - фейсбук Макса Левіна
Фото - фейсбук Макса Левіна

Штаб Операції об'єднаних сил відмовив в акредитації в зону ООС фотокореспондентові LB.ua Максу Левіну, повідомляє LB.ua

Причиною, як випливає з відповіді штабу ООС, стало порушення правил роботи в зоні ООС. Що саме порушив Макс Левін і коли, не повідомляють.

“Я 5 років чекав: після Щастя, Лисичанська, Попасної, Іловайська, Дебальцевого, Широкиного, Гранітного, Троїцького, Авдіївки чи будь-якої точки “сірої зони” мусили забрати акредитацію, чого вже там. Ми ж там “незаконно” були”, - прокоментував фотограф відмову в акредитації.

Також, на його думку, таке рішення може бути пов'язане з подіями в Золотому.

“Очікую офіційного листа з причинами відмови, оскільки в Золотому я НЕ був на позиціях військових і НЕ знімав їх”, - додав фотокореспондент.

Макс Левін останні п'ять років постійно їздить на Донбас, в зону проведення ООС. І раніше проблем з акредитацією, за його словами, не було. Також Макс разом з іншим фотографом Маркіяном Лисейком є творцями проекту Afterilovaisk - про українських вояків, які пройшли через Іловайський котел.

Водночас, повідомляє Громадське з посиланням на штаб ООС, Левін нібито перебував в районі операції Об'єднаних сил з протермінованою прескартою і від нього не надходило заявок на перебування в районі ООС, тож Левіна не включали в розпорядження командувача для роботи в районі бойових дій. 

“Це чітко передбачено правилами, в яких він розписався, отримавши картку в Києві”, - заявили в пресцентрі та додали, що причину відмови надішлють відповідним листом на ім’я заявника видання, яке представляє Левін.

Як повідомив ІМІ Макс Левін, він перебував в населеному пункті Золоте 4, як журналіст і пред'являв редакційне посвідчення. Також він уточнив, що на позиціях військових він не працював.

Він також надав листа начальника прес-центру ОКП ОС Андрія Агєєва, направленого координаторці LB.ua. У листі, зокрема, повідомляється, що акредитація Левіна припинена 13 вересня у зв’язку із закінченням піврічного строку акредитаційної картки.

Як зазначено у листі, 28 жовтня Левін у Золотому 4 пред’явив представникам Нацполіції не діючу акредитаційну картку, як фотокора ІА “Міст-Дніпро” та редакційне посвідчення фотокора LB.ua.

“Прошу Вас надати письмові командуванню ООС через прес-центр ОКП ООС про те, що керівництво інтернет-видання LB.ua провело з фотокореспондентом Максом Левіним відповідну роботу щодо недопущення порушень Правил роботи представника засобу масової інформації в районі проведення ООС”, - йдеться у листі.

Лише після надходження відповіді редакції LB.ua на цей лист до командування ООС з певними гарантіями, прес-центр акредитує Левіна.

Liked the article?
Help us be even more cool!